Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Στον... αιγιαλό κολλά η επισκευή των πεζοδρομίων στο Γούβι

Τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούν να γίνουν οι επισκευές στα πεζοδρόμια στο Γούβι εξηγεί με ανακοίνωσή του ο Αντιδήμαρχος, Ματθαίος Φαφαλιός.....

Αναλυτικά σημειώνει:
«Επειδή καθημερινά γίνομαι αποδέκτης παραπόνων για την κακή κατάσταση του πεζοδρομίου στην περιοχή Γούβι, θέλω να ενημερώσω τους δημότες για τους λόγους που δεν μπορεί ο Δήμος άμεσα να παρέμβει για την ανακατασκευή του.
Η περιοχή αυτή αποτελεί κοινό τόπο για τους περιπατητές και όλους αυτούς που αναζητούν λίγες στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης, στον μοναδικής ομορφιάς κοινόχρηστο χώρο του Πετροκάραβο, ότι τα πεζοδρόμια πρόσβασης δεν είναι σε καλή κατάσταση. Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί καλόπιστα ότι αυτά σε, ορισμένα σημεία, είναι ανύπαρκτα.
Έχοντας εντοπίσει το παραπάνω πρόβλημα και θέλοντας να προχωρήσουμε στη λύση του, με την ανακατασκευή των πεζοδρομίων από την πλευρά της θάλασσας, Βόρεια και Νότια του Πετροκάραβου ήρθαμε αντιμέτωποι με το πραγματικό πρόβλημα: Τα πεζοδρόμια βρίσκονται εντός χαρακτηρισμένης ζώνης αιγιαλού με πράξη που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το έτος 1984. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην είναι δυνατή η αδειοδότηση και έγκριση οποιουδήποτε έργου για την ανακατασκευή αυτών, τη βελτίωση της ασφάλειας των πεζών αλλά και τον εξωραϊσμό του χώρου.
Η τύχη λοιπόν των πεζοδρομίων ακολουθεί μοιραία το μέλλον που επιφυλάσσει η Κρατική Διοίκηση για τους χώρους που έχουν δημιουργηθεί με προσχώσεις σε θέσεις όπως στο Πετροκάραβο, στους Τρεις Μύλους και αλλού. Κινούμαστε για τη νομιμοποίηση αυτών των χώρων, όταν οι συνθήκες θα είναι κατάλληλες, δηλαδή όταν η Πολιτεία το επιτρέψει με νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να περάσει στο μέλλον, ελπίζουμε σύντομα, από τη Βουλή των Ελλήνων. Έως ότου γίνει αυτό δυστυχώς θα παραμένει η υπάρχουσα κατάσταση όπου μόνον απολύτως σημειακές παρεμβάσεις θα μπορούν να γίνουν για την εξασφάλιση μίας ελάχιστης ασφάλειας διέλευσης.
Ελπίζουμε, προσμένουμε και εργαζόμαστε ώστε αυτή η κατάσταση να αλλάξει σύντομα.»

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου