Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Για "πολιτική αλαζονεία" κατηγορεί την Περιφερειάρχη ο Γ. Σπιλάνης

Για πολιτική αλαζονείας κατηγορεί ευθέως την κα Καλογήρου ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Συμβόλαιο Ζωής  με το Αιγαίο» Γ Σπιλάνης μετά την αδιέξοδη όπως αναφέρει συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του τελευταίου περιφερειακού συμβουλίου και τη μη έκδοση κοινού ψηφίσματος......


Ο κ. Σπιλάνης υπογραμμίζει ότι η Περιφερειάρχης είναι «εγκλωβισμένη «στη στρατηγική της αυτοδυναμίας» και αδυνατεί να κατανοήσει ότι επιτυχία στην πολιτική επιτυγχάνεται μόνο με συστράτευση όλων των δυνάμεων για ένα κοινό σκοπό. Παράλληλα ο επικεφαλής της παράταξης «Συμβόλαιο Ζωής με το Αιγαίο», παρατήρησε ότι το ίδιο κείμενο ψηφίσματος που απορρίφθηκε από όλες τις παρατάξεις, πλην αυτής της πλειοψηφίας, είχε κατατεθεί ξανά σε προηγούμενο συμβούλιο, στο οποίο όλες οι παρατάξεις είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους. Εντούτοις, όπως επισημαίνει ο κ. Σπιλάνης η Περιφερειάρχης δεν θέλησε να συζυητήσει με τα μέλη των αντιπολιτεύσεων ώστε να επιτευχθεί η ψήφιση ενός κοινού ψηφίσματος.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: « Η κα Καλογήρου συνεχίζοντας την αλαζονική της τακτική να αγνοεί τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου σε ότι και αν εισηγούνται, πέτυχε το ακατόρθωτο: να μην υπάρξει ένα κοινό ψήφισμα για ένα σημαντικό θέμα για τα ελληνικά νησιά όπως είναι η διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο οποίο συμφωνούν ΟΛΕΣ οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου όπως έχει φανεί από τον Δεκέμβριο του 2014 που πρωτοτέθηκε το θέμα. Αντίθετα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το κείμενο της παράταξης της…..Το ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΖΩΗΣ με το ΑΙΓΑΙΟ έχοντας προβλέψει αυτή την εξέλιξη είχε καταθέσει μαζί με την εκπρόσωπο του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΕΜΟΥ κα Αργυρούδη σχέδιο ανοιχτής επιστολής προς τον πρωθυπουργό και τους εμπλεκόμενους υπουργούς με επιχειρηματολογία για ποιο λόγο έπρεπε να υπάρξει αναστολή του μέτρου έστω μόνο στα 36 νησιά του ν4446/2016  σ’αυτή τη φάση και επέκταση του μέτρου σε όλα τα νησιά της χώρας με τη πρώτη ευκαιρία ως ένα από τα μέτρα μιας ολοκληρωμένης νησιωτικής πολιτικής(. Η επιστολή αυτή αγνοήθηκε από την κα Καλογήρου….Όμως η κα Καλογήρου εγκλωβισμένη «στη στρατηγική της αυτοδυναμίας» φαίνεται να αγνοεί ότι η επιτυχία ειδικά στην αυτοδιοίκηση είναι η επίτευξη συστράτευσης όσο περισσότερων δυνάμεων προς ένα κοινό στόχο. Και για όλους όσους συμμετέχουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο κοινός στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από τη βελτίωση του επιπέδου και της ποιότητας ζωής των νησιωτών μέσα από μια βιώσιμη αναπτυξιακή διαδικασία», καταλήγει ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Συμβόλαιο Ζωής για το Αιγαίο»

πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου