Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Πτώση ανεμιστήρα σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο εντός της ημέρας παίρνει η μαθήτρια που τραυματίστηκε

Έξω από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 8 το πρωί της Δευτέρας γονείς μαθητών, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν - Κατατέθηκε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, «προκειμένου να λάμψει η αλήθεια»....

Eξιτήριο εντός της ημέρας πιθανότατα θα λάβει από το νοσοκομείο η μαθήτρια που τραυματίστηκε όταν έπεσε ο ανεμιστήρας οροφής σε σχολική αίθουσα στη Θεσσαλονίκη.

Η μητέρα του άτυχου κοριτσιού, Ζέτα Τοπάλη, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, έξω από το Νοσοκομείο Γεννηματά, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται η κορούλα της, μετά το πρωτοφανές ατύχημα που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Εμφανώς ανακουφισμένη, είπε πως η κατάσταση της υγείας του παιδιού είναι καλή και αναμένεται, εκτός απροόπτου, να λάβει εξιτήριο εντός της ημέρας.

Έξω από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 8 το πρωί της Δευτέρας γονείς μαθητών, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον τραυματισμό δύο παιδιών.

Το σχολείο είναι πολύ παλιό και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, τόνισε η κα Τοπάλη, συμπληρώνοντας πως «οι γονείς τα έχουν επανειλημμένως επισημάνει, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου».

Σχολιάζοντας την επισήμανση του παρουσιαστή ότι κατά την αυτοψία που έκαναν οι επιθεωρητές στο σχολείο, αναφέρθηκε πως η εγκατάσταση του συγκεκριμένου ανεμιστήρα οροφής δεν είχε γίνει από το αρμόδιο συνεργείο και ήταν πρόχειρη, η κα Τοπάλη τόνισε: «Δεν ξέρω ποιος έχει κάνει την εγκατάσταση, αυτό που ξέρω είναι ότι κινδύνευσαν τα παιδιά μας». Είπε, δε, ότι κατατέθηκε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, «προκειμένου να λάμψει η αλήθεια».

«Ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα», τόνισε η μητέρα της 8χρονης μαθήτριας.

Υπενθυμίζεται πως το ατύχημα σημειώθηκε στη διάρκεια του μαθήματος, όταν η δασκάλα έθεσε σε λειτουργία τον ανεμιστήρα οροφής, εκείνος αποκολλήθηκε και έπεσε στα κεφάλια των παιδιών, τραυματίζοντας δύο από αυτά.

Πηγή: Voria.gr

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου