Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Παιδιά Τούρκων εποίκων ζητούν κυπριακά διαβατήρια

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμους του γάμους Τουρκοκυπρίων με Τούρκους εποίκους, καθώς οι έποικοι έχουν εισέλθει παράνομα στη Κύπρο.....

Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί η πρώτη ομαδική αγωγή σε δικαστήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα αφορά την απόκτηση διαβατηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας από παιδιά μεικτών γάμων – κυρίως Τουρκοκυπρίων με Τούρκους έποικους – ανέφερε ο Τουρκοκύπριος συνδικαλιστής εκπαιδευτικός Σενέρ Ελτζίλ, λέγοντας ότι υπάρχουν υποθέσεις που δεν μπορούν να λυθούν με εξωδικαστική συμφωνία, καθώς πρόκειται για περιπτώσεις ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και εμπεριέχουν πολιτική χροιά.

Ο Ελτζίλ, σημείωσε πως μέχρι σήμερα μόνο μία υπόθεση βρέθηκε ενώπιον του ΕΔΑΔ και ολοκληρώθηκε αρνητικά, αφού το Δικαστήριο δεν πρόκειται να εξετάσει τέτοιες υποθέσεις εάν δεν εξαντληθούν τα εσωτερικά ένδικα μέσα. Όσον αφορά τα εσωτερικά ένδικα μέσα, είπε, η ελληνοκυπριακή διοίκηση – όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία – μέσω εξωδικαστικών οδών κατόρθωσε να αποσύρει από τα δικαστήρια κάποιες υποθέσεις.

Ο Σενέρ Ελτζίλ είπε ότι στην τουρκοκυπριακή κοινότητα υπάρχει παραπληροφόρηση για το δικαίωμα απόκτησης διαβατηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας και των εμποδίων που υπάρχουν και κάλεσε όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της τουρκοκυπριακής συνδικαλιστικής οργάνωσης των καθηγητών και του ειδικού γραφείου που έχει δημιουργηθεί από κοινού με την συντεχνία των δασκάλων πέρυσι, για να βοηθηθούν αυτές οι περιπτώσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμους του γάμους Τουρκοκυπρίων με Τούρκους εποίκους, καθώς οι έποικοι έχουν εισέλθει παράνομα στη Κύπρο και ο εποικισμός αποτελεί έγκλημα πολέμου.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου