Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Ρόδος: Εξώδικο στην BMW για X5 που κάηκε ολοσχερώς, θέτοντας τρία άτομα σε κίνδυνο

Το αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς, ενώ μέσα βρίσκονταν τρία άτομα – Οι τρεις επιβάτες υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να βγουν από το αυτοκίνητο λίγο πριν εκραγεί σε κατάσταση απόλυτου σοκ.....

Έντρομος, όπως τονίζει, κατάφερε να απεγκλωβιστεί αστραπιαία και επιχείρησε να απεγκλωβίσει τη σύζυγό του, η οποία λόγω του σοκ παρέμενε ακινητοποιημένη στο φλεγόμενο όχημα. Άπαντες, εξήλθαν από το όχημα σε κατάσταση απόλυτου σοκ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πριν αυτό καεί ολοσχερώς και εκραγεί.

Σε αποστολή εξώδικης δήλωσης- διαμαρτυρίας και πρόσκλησης με επιφύλαξη δικαιωμάτων στην γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία BMW και στους εκπροσώπους της στην Ελλάδα, προχώρησαν τρεις κάτοικοι της Ρόδου, διαμαρτυρόμενοι για την ολοσχερή καταστροφή ενός πολυτελούς αυτοκινήτου τύπου SUV X5 από πυρκαγιά.

Η εξώδικη δήλωσή τους κοινοποιήθηκε και στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ο πρώτος αγόρασε καινούργιο τον Οκτώβριο του 2008, ένα όχημα μάρκας BMW μοντέλου Χ5 (Ε70) Diesel 2993 κυβικών, χρώματος μπλε έναντι τιμήματος 82.600 € και συνολικού ποσού 98.283,17€ με τους τόκους και την εισφορά του Ν. 128/1975, μοντέλο του 2008 (με ημερομηνία πρώτης αδείας την 15-10-2008).

Οδηγήθηκε δε στην απόφαση να αγοράσει το συγκεκριμένο μοντέλο οχήματος, αποκλειστικά για λόγους ασφαλείας, εμπιστευόμενος την άριστη φήμη της συγκεκριμένης γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το χρόνο εκείνο μόλις είχε συνταξιοδοτηθεί και επένδυσε στην αγορά ενός μεγάλου κυβισμού πολυτελούς οχήματος για να πραγματοποιεί ο ίδιος και η σύζυγός του, μεγάλων αποστάσεων ταξίδια με άνεση και μέγιστη ασφάλεια.

Από τον χρόνο της αγοράς του διατηρούσε το όχημα σε άριστη κατάσταση, το φρόντιζε με πάσα επιμέλεια, ενώ πραγματοποιούσε κάθε τακτικό ή έκτακτο έλεγχο και service. Ουδέποτε αμέλησε στο ελάχιστο την φροντίδα του οχήματος.

Οι αποστάσεις δε που διήνυσε κατά τα έτη που οδηγούσε το όχημα έλαβαν χώρα κυρίως σε Εθνικές Οδούς. Τυγχάνει σήμερα οδηγός με πεντηκονταετή πείρα και ουδέποτε στη διάρκεια του βίου του δεν έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα.

Τι έγινε την ημέρα που κάηκε το αυτοκίνητο

Όπως εκθέτει την 8η Απριλίου 2018, ημέρα Κυριακή (Κυριακή του Πάσχα), και ώρα περί τη 13:15 το μεσημέρι, στη Ρόδο και συγκεκριμένα στην Ε.Ο. Ρόδου – Λίνδου στο ύψος της διασταύρωσης με τον οικισμό «Χαράκι» της ΔΚ Μαλώνας και με κατεύθυνση προς το νότιο τμήμα του νησιού, οδηγούσε το συγκεκριμένο όχημα στο οποίο επέβαιναν, επιπλέον, η σύζυγός του, ως συνοδηγός και στο πίσω κάθισμα ο τρίτος. Η ταχύτητα με την οποία εκινούντο ήταν περί τα 80-90 χιλιόμετρα και υπήρχε σχετικά πυκνή ροή οχημάτων λόγω της αργίας του Πάσχα. Ξαφνικά κι ενώ επιχείρησε να φρενάρει το όχημα μειώνοντας ταχύτητα διαπίστωσε ότι το πεντάλ του φρένου δεν ανταποκρινόταν με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η τροχοπέδηση του οχήματος. 

Επιχείρησε άμεσα να τραβήξει χειρόφρενο αλλά και πάλι δεν λειτουργούσε (προφανέστατα επειδή είχαν ήδη καεί). Ακαριαία και ενστικτωδώς λειτουργώντας, πραγματοποίησε ελιγμούς για να μην συγκρουστεί με τα προπορευόμενα οχήματα. Τόσο τα πίσω όσο και τα έμπροσθεν και πλάι του οχήματα, σταμάτησαν στην άκρη του δρόμου, επειδή αντιλήφθηκαν ότι δεν είχε τον έλεγχο του οχήματος και, παράλληλα, έβλεπαν να βγαίνει καπνός και φλόγα από το όχημα. Εντός δευτερολέπτων, χωρίς καμία απολύτως ένδειξη, το όχημα έβγαζε καπνούς από το καπό και αναφλέχθηκε ξαφνικά, εκδηλώνοντας πυρκαγιά πριν το όχημα ακινητοποιηθεί πλήρως.

Έντρομος, όπως τονίζει, κατάφερε να απεγκλωβιστεί αστραπιαία και επιχείρησε να απεγκλωβίσει τη σύζυγό του, η οποία λόγω του σοκ παρέμενε ακινητοποιημένη στο φλεγόμενο όχημα. Άπαντες, εξήλθαν από το όχημα σε κατάσταση απόλυτου σοκ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πριν αυτό καεί ολοσχερώς και εκραγεί.

Απομακρύνθηκαν και έβλεπαν το όχημα να καίγεται μέσα σε μια πυρκαγιά δύο μέτρων, ενώ ακολούθησαν επανειλημμένες εκρήξεις.

Ο οδηγός του οχήματος που βρισκόταν πίσω τους, κάλεσε την πυροσβεστική, η οποία έσπευσε άμεσα στο σημείο και επιχειρούσε επί ώρα να σβήσει τη φωτιά. Το όχημα απανθρακώθηκε ολοσχερώς μέσα σε λίγα λεπτά.

Πηγή: www.dimokratiki.gr

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου