Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Σταθεροί Οι 1.300 Πρόσφυγες Την Ημέρα Στη Χίο

Παρασκευή με Κυριακή ήρθαν 1.500 κι έφυγαν οι 1.100  
Μια σωστή απόφαση του ΟΗΕ μας... σώζει, αφού σήμερα το απόγευμα στη Γενική του Συνέλευση θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τουλάχιστον της Συρίας, αν και όσον αφορά εμάς αλλάξαμε στάδιο, καθώς οι πρόσφυγες που καταφθάνουν καθημερινά στη χώρα μας μέσω Χίου, είναι σταθερά πάνω από 400 - 500, αρκετοί από τους οποίους είναι Αφγανοί, που απ’ ό,τι παρατηρήσαμε άλλαξαν κι αυτοί επίπεδο και μεταναστεύουν μαζί με τις γυναίκες και τα παιδιά τους....

Έτσι σήμερα στον κήπο, η πλειοψηφία είναι γυναίκες με παιδιά, με μέσο όρο από τρία και πάνω, αφού οι περισσότερες γυναίκες στις χώρες αυτές παντρεύονται μεταξύ 13-15 χρόνων. Όσον αφορά την τροφοδοσία είναι σταθερή, από προσφορές κυρίως ιδιωτών και μοιράζεται με τη βοήθεια εθελοντών.
Από τις 7 το πρωί την Παρασκευής μέχρι και σήμερα το σύνολο των αφιχθέντων από τα θαλάσσια σύνορα έφτασε στους 1.500, από τους οποίους οι 648 ήρθαν την Παρασκευή. Το ίδιο διάστημα με τα πλοία της γραμμής για Καβάλα και Πειραιά έφυγαν περίπου 1.100, ενώ το πρωί το δημοτικό κήπο, στο Μερσινίδι και τα πέριξ τα στελέχη της αστυνομίας υπολόγιζαν ότι  βρίσκονταν περίπου 1.300 πρόσφυγες και μετανάστες.







Πηγή:www.alithia.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου