Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Γέλασαν Για Την... Ενίσχυση Του Κράτους Για Τους Πρόσφυγες

Ούτε ένα ευρώ δεν έχουμε πάρει δήλωσαν Στ. Κάρματζης και Μ. Βουρνούς  
Σε γνωστά μέχρι στιγμής ζητήματα, που αφορούν τον χειρισμό της κρίσης του προσφυγικού προβλήματος στο νησί μας, αναφέρθηκαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου Αντιπεριφερειάρχης Χίου και Δήμαρχος, σημειώνοντας ότι ανεξάρτητα ότι δεν έχουμε το... πλεονέκτημα να μας δείχνουν συνέχεια τα κανάλια, η Χίος δέχεται και διαχειρίζεται σωστά μέχρι σήμερα τη μεγαλύτερη ροή μεταναστών μετά τη Μυτιλήνη....
Ο Δήμαρχος αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση επεσήμανε ότι είναι διαχειρίσιμη μέχρις ότου ετοιμαστεί το κέντρο στη ΒΙΑΛ, που όπως σημείωσε θα το έχει υπό την ευθύνη της εξ ολοκλήρου η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Σημειώνεται ότι στη ΒΙΑΛ υπάρχει στεγασμένος χώρος 6.000 τ.μ. και εξωτερικά ένας μεγάλος χώρος 23 στρεμμάτων.
Από τη δική του πλευρά ο Σταμάτης Κάρμαντζης μίλησε για βίαιη εισροή προσφύγων που τώρα αρχίζει, κατέθεσε την πρότασή του στο υπουργείο Υποδομών, να σταλούν δηαλδή άμεσα στη Χίο 30 οικίσκοι των 25 τ.μ., συνολικής επιφάνειας 750 τ.μ., όπως και την πρόταση της Ππεριφερειάρχη Χριστιάνας Καλογήρου για άμεση ενίσχυση της Περιφέρειας με 200.000 ευρώ και κατέληξε σε υψηλούς τόνους, ότι τα κλιμάκια του ΟΗΕ πρέπει να καταλάβουν ότι αφεντικά στον τόπο μας είμαστε εμείς και δεν θα χειρίζονται εν λευκώ ένα τόσο τεράστιο τοπικό πρόβλημα. Και οι δύο ερωτώμενοι γιατί ζητούν συνέχεια ενίσχυση, αφού σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Οικονομικών η Χίος πήρε 1.440.000 ευρώ, Αντιπεριφερειάρχης και Δήμαρχος απάντησαν ότι αυτό είναι ψευδές. “Δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ” απάντησαν κατηγορηματικά και οι δύο.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου