Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν Ανάβουμε Φωτιές Στην Ύπαιθρο

Η αύξηση περιστατικών ελεγχόμενης καύσης, κάποια από τα οποία όμως, λόγω επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς, θα καταλήξουν στην αίθουσα του Δικαστηρίου για επιβολή κυρώσεων στους υπαίτιους,  οδήγησε το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ιάκωβο Αρχοντάκη να υπενθυμίσει ότι η αντιπυρική περίοδος ισχύει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου....
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται στην ύπαιθρο το άναμμα φωτιάς για κανένα λόγο. Η καύση θα επιτραπεί από την 1η Οκτωβρίου και έπειτα μόνο σε όσους υποβάλλουν αίτημα στην Πυροσβεστική κι αυτή εκχωρήσει τη σχετική άδεια.
«Πέρσι τέτοια εποχή είχαμε φωτιές στα Καρδάμυλα και το Μελανειός», θύμισε ο μέσω του Ράδιο «Α» ο κ. Αρχοντάκης, αναφέροντας ότι οι πρώτες φθινοπωρινές βροχές δεν εξασφαλίζουν ότι από εδώ και πέρα δεν υπάρχει κίνδυνος να καούμε.
Στην κατεύθυνση ευαισθητοποίησης των πολιτών, η Π.Υ. εξέδωσε το παρακάτω δελτίο Τύπου:
«Καμιά φωτιά δεν συμβαίνει τυχαία. Κάποια δική μας πράξη ή παράλειψη την προκαλεί. Κι είναι πολύ πιο απλό, από όσο φαντάζεται κανείς, να προλαβαίνουμε τις πυρκαγιές. Αρκεί να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι η ΠΡΟΛΗΨΗ είναι σωτήρια κι ότι πρέπει να αποτελεί «ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ»!

Με βάση τα προαναφερόμενα υπενθυμίζουμε ότι:

Σύμφωνα με την υπ' αρ. 1/2015 Πυροσβεστική Διάταξη του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου, η οποία εγκρίθηκε από το Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, απαγορεύεται να ανάβεται οποιαδήποτε φωτιά στην ύπαιθρο καθώς και η καύση αγροτικών εκτάσεων από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2015, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.
Οι παραβάτες της παραπάνω διάταξης, με την επιφύλαξη διατάξεων που προβλέπουν αυστηρότερες ποινές, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 458 του Ποινικού Κώδικα.»

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου