Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Προσπαθούν Να «Προσγειώσουν» Τις Εντυπώσεις

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡ. ΣΠΙΡΤΖΗ.
Για την κατεδάφιση των κτισμάτων που έχουν απαλλοτριωθεί και την αναβάθμιση της ποιότητας του διαδρόμου και των χερσαίων εγκαταστάσεων του αεροδρομίου, δεσμεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ , που ύστερα από τα δημοσιεύματα σχετικά με τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζης, εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση....

Σε αυτήν αναφέρεται:
« Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην επέκταση του αεροδρομίου της Χίου θέλουμε να επισημάνουμε το γεγονός ότι η πάγια άποψή μας είναι ότι πρέπει να αναβαθμιστεί άμεσα το clear way του αεροδρομίου. Ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης δεσμεύτηκε για την κατεδάφιση των κτισμάτων που βρίσκονται βόρεια του αεροδρομίου και έχουν απαλλοτριωθεί καθώς και τη διάνοιξη των περιμετρικών δρόμων που χρειάζονται. Στο ζήτημα αυτό δεσμεύτηκε προσωπικά για την υλοποίησή του.
Τόνισε επίσης την ανάγκη για αναβάθμιση της ποιότητας του αεροδιαδρόμου καθώς και των χερσαίων εγκαταστάσεων του αεροδρομίου. Επισημαίνουμε επίσης το γεγονός ότι πρόσφατα χωροθετήθηκε περιοχή για τη διάθεση αδρανών υλικών, γεγονός που επιτρέπει την εκκαθάριση του χώρου που απαλλοτριώθηκε.
Κάθε άλλη παρερμηνεία των λεγομένων του πρώην Υπουργού εξυπηρετεί προφανείς σκοπιμότητες.
Όσον αφορά την επένδυση στα Κεραμεία σημειώνουμε αφενός ότι, όπως έχει αποδειχτεί (και επισήμανε ο Υπουργός), οι επενδύσεις μέσω διαδικασιών Fast track είναι ευάλωτες σε  προσφυγές οι οποίες καθυστερούν σημαντικά την υλοποίησή τους και αφετέρου, ότι εμείς θεωρούμε θετικές τις επενδύσεις, μεταξύ των οποίων και στα Κεραμεία, εφόσον κινούνται αυστηρά στα πλαίσια του νόμου και σέβονται το περιβάλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου