Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Κόσμημα Το Νέο Διδακτήριο Στα Καμπόχωρα, Αλλά Χωρίς Νέο Εξοπλισμό

Αγιασμός το πρωί παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και αρχών  
Μια ξεχωριστή μέρα ήταν η σημερινή για την περιοχή των Καμποχώρων που μετά από μια δεκαετία είδε τα παιδιά της να μπαίνουν επιτέλους στο νέο σχολικό κέντρο Καμποχώρων. Πρόκειται για ένα σύγχρονο διδακτήριο, από πλευράς κτηριακών υποδομών, που εκτός από τις αίθουσες διδασκαλίας έχει επίσης εργαστήριο χημείας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσες καλλιτεχνικών και ξένων γλωσσών, ιατρείο, αύλειους χώρους και γήπεδο για τις αθλητικές δραστηριότητες των 115 μαθητών του δημοτικού που σήμερα με καθυστέρηση τριων ημερών παρακολούθησαν την τέλεση του αγιασμού στο σχολείο τους μαζί με τους 12 εκπαιδευτικούς, τους γονείς τους και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών.
 Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ο Δ/ντής του Σχολικού Κέντρου, Στέλιος Καμπούρης στο χαιρετισμό του δεσμεύτηκε ότι όσο μεγάλο κι αν είναι το διδακτήριο θα κρατήσει τη ζεστασιά του μικρού σχολείου στο Χαλκειό, ενώ ο Δ/ντής της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης, Αριστείδης Καλάργαλης, δήλωσε ότι χαίρεται για το νέο σχολείο, λυπάται όμως γιατί αυτή η χρονιά ξεκίνησε με αρκετά βάρη, εστιάζοντας στις ελλείψεις προσωπικού. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Αριστείδης Κελεπερτζής, ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς που προέτρεψε τα παιδιά να θυμούνται τη σημερινή ημέρα αφού εκείνα μπήκαν πρώτα σ’αυτό το σχολειό, ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταμάτης Κάρμαντζης, που θυμήθηκε στο χαιρετισμό του τα προσφυγόπουλα τα οποία δεν έχουν ανάλογες ευκαιρίες επιχειρώντας να ευαισθητοποιήσει τους παρευρισκόμενους και ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Κώστας Παπαδόπουλος που μίλησε με την ιδιότητα του δασκάλου. 
Ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο από το Δ/ντή του σχολικού κέντρου Καμποχώρων, ο οποίος βέβαια παρά τις επανειλημμένες κρούσεις του στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων περιμένει ακόμα την αποστολή εξοπλισμού. Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης ήταν η λειτουργία του σχολείου να γίνει στο νέο διδακτήριο το οποίο όμως είναι εξοπλισμένος με όλο τον υπάρχοντα παλιό εξοπλισμό.











Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου