Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

«Δε Χωράνε Αναρμοδιότητες Στον Ανθρώπινο Πόνο»

ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΡΣΙΝΙΔΙΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Την επικινδυνότητα αλλά και ακαταλληλότητα του Μερσινιδίου ως χώρος προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση ζητώντας τη μεταφορά τους σε στεγασμένο χώρο, όπως έχει ανακοινωθεί από τη Δημοτική Αρχή....
Όπως αναφέρει η ΛΑ.Σ. τα βράχια που κρέμονται πάνω από τους μετανάστες, οι υποτυπώδεις και πρόχειρες εγκαταστάσεις καθαριότητας, αλλά και το γεγονός της επαφής με το νεκροταφείο με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πρόσφυγες και τους συγγενείς των ενταφιασμένων είναι μερικά από αυτά που καταδεικνύουν ότι ο χώρος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φιλοξενία μεταναστών.
«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, αφού  η ογκώδης μεταναστευτική ροή δεν αφήνει περιθώρια για καλύτερη εξυπηρέτηση από την υπάρχουσα προχειρότατη εγκατάσταση, που αδυνατεί να τους προσφέρει τις απαιτούμενες παροχές υγιεινής ή να προστατέψει τους πρόσφυγες έστω από ένα  μπουρίνι, από το κρύο της νύχτας ή τον καυτό ήλιο.
Πρόβλημα όμως παρουσιάζεται με την ίδια τη χρήση του χώρου, ως χώρου ενταφιασμού, που αντικειμενικά δεν απολαμβάνει της προσοχής που απαιτείται από ανθρώπους διωγμένους και τσακισμένους στο βωμό των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και των δουλικών σε αυτούς ελληνικών κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», αναφέρει μεταξύ άλλων η ΛΑ.Σ..  

Πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου