Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

«Να Αναδειχθεί Στο Σύνολό Του Το Επιθαλάσσιο Τείχος»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΦΡΟΥΡΙΟΥ
Την παρέμβαση του Υπουργού Πολιτισμού Αρ. Μπαλτά, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αναστηλωτικές εργασίες στο επιθαλάσσιο τείχος του Κάστρου, ζητά με επιστολή ο Στ. Κάρμαντζης....
Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, η Ομάδα εργασίας που ασχολήθηκε με την αναστύλωση του επιθαλάσσιου τείχους  και αποτελείται από 16 τεχνίτες και 5 επιστήμονες, προτείνει τη φυσική συνέχεια του έργου μέσα από την αναστήλωση του Βορειοανατολικού προμαχώνα του Φρουρίου συνολικού κόστους 1.000.000 ευρώ καθώς και την παράταση των συμβάσεων εργασίας της Ομάδας από τον ερχόμενο Νοέμβριο ώστε να αξιοποιηθούν η τεχνογνωσία, η εμπειρία και ο εξοπλισμός που ήδη υφίστανται και διαφορετικά θα χαθούν.
Σε ότι αφορά στην αναστήλωση του Βορειοανατολικού Προμαχώνα, το χρονοδιάγραμμα περαίωσης των έργων είναι τα δύο έτη.
«Με τον τρόπο αυτό, διασώζεται και αναδεικνύεται ένα τεράστιας σημασίας μνημείο για την πόλη της Χίου, τμήμα μιας πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς με ανυπολόγιστη αξία.
Παρακαλώ θερμά για το ενδιαφέρον σας προκειμένου να συνεχιστούν με τον καλύτερο τρόπο οι αναστηλωτικές εργασίες στο Φρούριο της πόλης της Χίου», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κάρμαντζης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου