Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Πληρώνουν Xρυσά Tα Aνταλλακτικά

ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΕΚΤΟΞΕΥΑΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 300% ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ
Στη ρήση ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε  η απάντηση στην πράξη είναι μία και μόνη. Δυστυχώς, ούτε αλλάξαμε ούτε θα αλλάξουμε γι’ αυτό και όσο πάμε θα βουλιάζουμε....

Η αγορά των ανταλλακτικών του Δήμου Χίου είναι το περίτρανο παράδειγμα για το πως κάποιοι επωφελούνταν και συνεχίζουν να επωφελούνται το δημόσιο χρήμα χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να τους νοιάζει καθόλου ότι όλο αυτό μαθηματικά οδηγεί στην καταστροφή όλου του συστήματος, άρα και τη δική τους.
Η επιβολή της λεγόμενης «συμφωνίας πλαισίου» για τις αγορές, προμήθειες κ.λπ. στους δήμους, κατάφερε στα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. να επιφέρει οικονομίες κλίμακας να υπάρχει ορθολογισμός στις δαπάνες, πλήρη γνώση των αναγκών που υπάρχουν  σε όλους τους τομείς και υπηρεσίες αλλά και γνώση των συνθηκών της αγοράς.
Στη Χίο, δυστυχώς οδήγησε σε μονοπωλιακές καταστάσεις με δυο επαγγελματίες να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς εκτοξεύοντας τις τιμές των υλικών ακόμη και 300%  πάνω.
Αν όσο ακούστηκαν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με την πραγματική τιμή υλικών στην αγορά και την τιμή που ο Δήμος εν τέλει τα πληρώνει, τότε είναι απορίας άξιο πώς υπάρχουν ακόμη κάποιες χιλιάδες ευρώ στα ταμεία του Δήμου.
Προφανώς και κάποιοι δεν έχουν σκοπό να αλλάξουν. Προφανώς ο Έλληνας θα βρίσκει τα παραθυράκια εκείνα που θα τον κάνουν να ξεγλιστρά και να επιχαίρει επί του εύκολου όσο και πρόσκαιρου κέρδους του.
Εδώ όμως είμαστε και εδώ θα πρέπει να υπάρξουν κι αν δεν υπάρξουν να δημιουργηθούν οι μηχανισμοί εκείνοι που θα θωρακίσουν τα συμφέροντα του Δήμου και κατ’ επέκταση των δημοτών του.
Άδεια ταμεία σημαίνει αύξηση στα ανταποδοτικά, στα τροφεία και σε ότι άλλο τελευταία εφαρμόζεται σε βάρος της τσέπης του δημότη για να γεμίζουν τα προβληματικά ταμεία του Δήμου και κατ επέκταση του κράτους.
Δεν πάει άλλο. Ο Δήμος Χίου, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής επιτροπής ζητά τη συμμετοχή όλο και περισσότερων επαγγελματιών στην επερχόμενη «συμφωνία- πλαίσιο» για να μπορέσει να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και να αρθούν οι μονοπωλιακές καταστάσεις.
Εδώ λοιπόν θα αποδείξουμε όλοι αν θέλουμε να πάμε μπροστά ή αν θέλουμε να μείνουμε στο χθες πατώντας οι λίγοι πάνω στις στάχτες της τοπικής μας οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου