Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Τελωνείο: Όσο Ζούμε Ελπίζουμε Σε Επισκευές Το 2016

“Σ' εμάς έκατσε η μπίλια”. Αυτή την ατάκα χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου για να περιγράψει την επόμενη μέρα από την πτώση της τέντας του τελωνείου, που ευτυχώς προκάλεσε σήμερα το πρωί μόνο υλικές ζημιές. “Γνωρίζετε” μας είπε, “ότι μέχρι τώρα δεν έβρισκαν τα υπουργεία σε ποιον ανήκει το κτήριο. Τέλος πάντων μετά από απίστευτη γραφειοκρατία δόθηκε σε εμάς.....
Ελπίζουμε λοιπόν το 2016, με δικό μας προϋπολογισμό, να επισκευάσουμε αυτή την αίθουσα, η οποία μπάζει από παντού. Η τέντα για παράδειγμα είχε μηχανισμό για να ανοιγοκλείνει αλλά δεν είχε στεγανοποιηθεί και ό,τι μένει εκτεθειμένο στο αλάτι σκεβρώνει. Τώρα τη μαζέψαμε, θα την επισκευάσουμε και θα προφυλάξουμε τους μηχανισμούς ώστε να ανοίγει και να κλείνει με δική μας ευθύνη. Ελπίζω ότι μέσα στο 2016 δεν θα έχουμε μια αίθουσα τέτοια που δεν θα μας προσβάλλει”.
Ήδη η πρώτη μελέτη του δημοτικού λιμενικού ταμείου για το Τελωνείο που έχει ολοκληρωθεί και θα περάσει από το διοικητικό συμβούλιο του για να γίνει το έργο με απ’ ευθείας ανάθεση είναι της τάξεως των 11.000 ευρώ και προβλέπει τη στεγανοποίηση της οροφής του κτηρίου καθώς και ένα μικρό “λίφτινγκ” στους εσωτερικούς χώρους. Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Μπελέγρης, βρίσκεται σε εξέλιξη δεύτερη μελέτη για πιο εκτεταμένες παρεμβάσεις στο χώρο.
Στο ερώτημα αν ο ίδιος ο χώρος αφήνει περιθώρια για να γίνει όχι απλά πιο λειτουργικός αλλά να ανταποκρίνεται στην ανάγκες ενός σύγχρονου Τελωνείου, σημείωσε ότι υπάρχει το πλάνο για αξιοποίηση της παλιάς ιχθυόσκαλας, το οποίο όμως προς το παρόν είναι “παγωμένο” εξαιτίας των εκκρεμοτήτων του master plan και της ΜΠΕ.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου