Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Και Το Όνομα Αυτού... Γιάννης Καράλης

Γ. Καρκαζής: Χωρίς χορηγούς Πανεπιστήμιο δεν θα υπήρχε. Συγνώμη για τα Ταμπάκικα
Σαν ένα  «κοσμοπολίτη αστό, με βαθιές γνώσεις», χαρακτήρισε τον αείμνηστο Γιάννη Καράλη, ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιάννης Καρκαζής, στην τελετή ονοματοθεσίας του Αμφιθεάτρου του Πανεπιστημίου σε «Αμφιθέατρο Γιάννης Καράλης» και στη παράλληλη ανάρτηση αναθηματικής στήλης των δωρητών  και χορηγών του Ιδρύματος......

«Χωρίς αυτούς όλους το Πανεπιστήμιο δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει», ανέφερε ο κ. Καρκαζής, που ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τους ιδιοκτήτες των κτιρίων στα Ταμπάκικα, αφού η περίφημη Πανεπιστημιούπολη δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.
«Εκφράζω την βαθιά μου λύπη για την μη αξιοποίηση των δυο τελευταίων δωρεών στα Ταμπάκικα, αφού η πολιτεία όταν υπήρχαν χρήματα (το 2004) προτίμησε να πληρώνει στρατιές συμβούλων και τα 2-3 εκατομμύρια του Πανεπιστημίου ... μας μάραναν», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας, ότι το όνειρο του Γιάννη Καράλη ήταν η δημιουργία ενός Πολιτιστικού τρίγωνου ( Βιβλιοθήκη- Φιλοτεχνικός- Πανεπιστήμιο), ένα όνειρο που βρίσκεται υπό συζήτηση.  
Στο Γιάννη Καράλη αναφέρθηκαν με τα θερμότερα λόγια για την προσωπικότητα και την προσφορά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης (που τον χαρακτήρισε ως συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην κοινωνία και την Πανεπιστημιούπολη) καθώς και ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, λέγοντας ότι στο εξής το όνομα του θα συντροφεύει και θα εμπνέει τους φοιτητές.
Αποσπάσματα από τα κείμενα και τις σκέψεις του Γιάννη Καράλη, διάβασε η πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Μαρία Βασιλακάκη, λέγοντας ότι στα σχέδια του Συλλόγου, που αποτελούσε «παιδί» του, είναι η έκδοση όλου αυτού του υλικού.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο αίθριο του κτιρίου της οδού Μιχάλων που όμως , όπως ήταν αναμενόμενο, αποδείχτηκε εξαιρετικά μικρό για τον κόσμο που θέλησε με την παρουσία του να τιμήσει τόσο τον Γιάννη Καράλη, όσο και τους άλλους χορηγούς- δωρητές.















Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου