Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Κοινός Στόχος Η Κάλυψη Των Κενών Της Αμανής

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΑΝΗΣ
Τα προβλήματα και οι ελλείψεις στην πρωτοβάθμια υγειονομική κάλυψη της Βόρειας Χίου βρέθηκαν στο επίκεντρο κοινής σύσκεψης που πραγματοποίησαν στον Δημαρχείο ο Μ. Βουρνούς, ο Α. Μιχαηλίδης, ο Θ. Καρτάκης και η Ιφιγένεια Τόπακα εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου καθώς και ο διευθυντής του Κ.Υ. Πυργίου Μ. Φλατσούσης......
Ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα υγείας του Δήμου Χίου ιατρός Γιάννης Γεωργιάδης συντόνισε τη διεξαγωγή της συζήτησης, στην οποία ήταν, επίσης, παρόντες ο αντιδήμαρχος βόρειας Χίου Ματθαίος Φαφαλιός και η δημοτική σύμβουλος Αμανής και αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βιβή Ποταμούση.
Η συζήτηση έλαβε χώρα, σε συνέχεια της επιστολής του Δημάρχου της Χίου, προς τον Διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ και τον Υπουργό Υγείας, στην οποία υπογραμμίστηκε  η δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη βόρεια Χίο, μετά και την πρόσφατη χήρευση της θέσης του ιατρού του Πολυδύναμου Ιατρείου της Βολισσού.
Όλες οι πλευρές δήλωσαν πρόθυμες να συμβάλουν για τη βελτίωση της υγειονομικής κάλυψης τη βόρειας Χίου, μέχρις ότου υπάρξει οριστική λύση.
Στην κατεύθυνση αυτή, κρίθηκε αναγκαία η άμεση προκήρυξη της θέσης ιατρού στη Βολισσό, και η άμεση κάλυψη της περιοχής με αποσπασμένο ιατρό, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του διορισμού νέου ιατρού.
Ο Δήμαρχος Χίου, μαζί με τον βουλευτή κο Μιχαηλίδη, σε συνέχεια και της σχετικής επιστολής του, θα διεκδικήσει την άμεση επίλυση του προβλήματος της έλλειψης ιατρού. Επίσης, θα επαναφέρει το θέμα της υπογραφής κοινής υπουργικής απόφασης, ώστε να λυθεί το θέμα του οδηγού του ασθενοφόρου στη βόρεια Χίο, για το οποίο πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου, με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, το περασμένο καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου