Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Σήμερα Η Υπογραφή Των Συμβολαίων Για Τη ΒΙΑΛ

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ, ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΜΟΤΗΤΑ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Σήμερα, με τις υπογραφές του δημάρχου και του ιδιοκτήτη του ακινήτου της ΒΙΑΛ επί του συμβολαίου θα ολοκληρωθεί η αγορά της ΒΙΑΛ από τον Δήμο Χίου, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη στρατηγική επιλογή της δημοτικής αρχής κατά τη διάρκεια της χρονιάς που ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες. Μια στρατηγική επιλογή στην οποία η δημοτική αρχή είναι προσηλωμένη εδώ και μήνες κι έχει στηρίξει πάνω της το σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος αλλά και της ανακύκλωσης.,,,,,


Σε αναμονή για τη μεταβίβαση
Κι ενώ οι υπογραφές μεταξύ των δυο εταίρων σε ότι αφορά στο ιδιοκτησιακό είναι κάτι βέβαιο ότι θα επικυρώσουν τη συμφωνία το πιθανότερο αύριο, στο άλλο κομμάτι, εκείνο της διαχείρισης του κτιρίου και το κείμενο της συμφωνίας επ' αυτού με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμη πολλά ζητήματα ανοικτά.
Περισσότερες εγγυήσεις...
Το υπουργείο Μεταναστευτική πολιτικής θέλει το hot spot στη ΒΙΑΛ ει δυνατό να λειτουργεί από... χθες. Ο Δήμος όμως δεν προτίθεται να προχωρήσει σε καμιά σύμβαση αν πρωτίστως δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σε μια σειρά από ζητήματα που θέτει και που είναι ουσιώδη για τη διατήρηση των ισορροπιών στην περιοχή και της εύρυθμης λειτουργίας τόσο του κέντρου υποδοχής μεταναστών, όσο και της ανακύκλωσης στο υπόλοιπο του οικοπέδου.
Τη "βιασύνη" αυτή του υπουργείου θέλει να εκμεταλλευτεί ο Μ. Βουρνούς προσπαθώντας να διασφαλίσει και να αποτυπώσει αναλυτικά τους όρους του δήμου στο περιεχόμενο της συμφωνίας, αποφεύγοντας και απορρίπτοντας τις αοριστολογίες του υπουργείου και την προσπάθεια της ηγεσίας του να προχωρήσει η παραχώρηση και να λυθούν τα όποιο ζητήματα προκύψουν στην... πορεία.
"Δεν μπορούμε να μιλάμε αόριστα. Έχουμε ένα συγκεκριμένο κείμενο. Είναι κάποια τεχνικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν. Να αναφέρουμε αναλυτικά τους χώρους που παραχωρούνται το πως θα γίνει αυτό, τις υποχρεώσεις που θα έχουν οι μεν και οι δε, το χρονικό διάστημα της παραχώρησης. Όλα αυτά πρέπει να αποσαφηνιστούν πριν καταλήξουμε" εξηγεί ο δήμαρχος τις "εκκρεμότητες" που υπάρχουν μέχρι την τελική συμφωνία.
... εγγράφως
Θέλοντας να εξασφαλίσει τα.. νώτα του ο δήμαρχος θέλει το κάθε τι που αφορά στη λειτουργία του hot spot να είναι αποτυπωμένο στο χαρτί."Έχουμε κάνει ένα σχέδιο αυτό το σχέδιο πρέπει να αποτυπωθεί στο χαρτί. Έχουμε ένα σχεδιασμό σε σχέση με την ανακύκλωση κι έχουμε αναλάβει δεσμεύσεις απέναντι στους κατοίκους της περιοχής. Η ΒΙΑΛ επιλέχθηκε για να λειτουργήσει καλύτερα και οι συνθήκες να είναι καλύτερες για όλους σε σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση γι αυτό και δεν πρέπει να αφεθεί τίποτα στην τύχη. Πιστεύουμε ότι μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος όλων αρκεί να καθορίσουμε το πως και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε", σημειώνει με νόημα ο δήμαρχος.
Στην τελική ευθεία
Με δεδομένη την πίεση που ασκείται στο κυβερνητικό επιτελείο να κλείσει το θέμα, συνεπικουρούμενο από το γεγονός πως ο Δήμος Χλιου δεν προβάλει παράλογες αξιώσεις, ο κ. Βουρνούς θεωρεί πως είναι θέμα ημερών η ολοκλήρωση και η συμφωνία στο κείμενο της σύμβασης. Ίσως μάλιστα αυτό να είχε επιτευχθεί αν δεν μεσολαβούσαν οι μέρες των Χριστουγέννων. Όπως και αν έχει πάντως έχει ήδη προβλέψει να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, όπου αν όλα πάνε καλά οι σύμβουλοι θα έχουν στα χέρια τους το κείμενο της σύμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου