Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Παραδοσιακή Γιορτή Μποναμάδων Στο ΦΟΒ

Την παραδοσιακή γιορτή των μποναμάδων που τελείται ανελλιπώς από το 1956  θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου και ώρα 17:30 ο Φιλοπρόοδος όμιλος Βροντάδου που φέτος γιορτάζει τα  92 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα της Χίου (1924-2016).
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος θα ευλογήσει τη πίτα ενώ ο ΦΟΒ θα τιμήσει τον αρχιερατικό επίτροπο Βροντάδου και εφημέριο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου, Ιωάννη Κοντό για τη συμπλήρωση πεντηκονταετίας εις την Ιεροσύνη.
Ακόμη θα τιμηθούν οι:  

 o    Ο Ταξίαρχος Χίου κ. Θεμιστοκλής Γρυμπίρης  με το αναμνηστικό των 103 χρόνων από τη μάχη του Αίπους για την συμβολή του στην επιτυχία των επετειακών εκδηλώσεων της μάχης του Αίπους.
o    Ο Θεόδωρος Κάστανος του Ζαννή με το αναμνηστικό των 103 χρόνων από τη μάχη του Αίπους για τη συμβολή του μέσω χορηγίας στη σηματοδότηση και στην προβολή της  ιστορικής τεκμηρίωσης της ιστορικής περιπατητικής διαδρομής "Δρόμος Θυσίας Αίπους-1912".
o   Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου και οι Λιμενικοί Σταθμοί Υπαγωγής του για τη συμβολή τους στην προστασία των θαλάσσιων συνόρων, στη διαχείριση μεταναστευτικών ροών και στην αντιμετώπιση περιστατικών έρευνας και διάσωσης.
o    Ο συμπολίτης  μας Στέφανος Ζαννίκος, καπετάνιος αλιευτικού για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης.
o   Οι  πανελληνιονίκες αθλητές  Χριστόφορος ΜερούσηςΚυριάκος Συμιριώτης και Αντώνιος Σαρρής 
o   Οι αθλήτριες του βόλεϊ Μπαχά Ανθή του Νικολάου  και Συρρή Μαρία του Ισιδώρου και ο αθλητής του μπάσκετ Στείρος Εμμανουήλ του Σταύρου.
o  Τέλος θα  ακουστούν μποναμάδες των Ιάκωβου ΜπριλήΔημήτρη ΚυριαζήΔέσποινας Βλυσίδου και ανώνυμου φίλου και η  χορωδία του Φ.Ο.Β. υπό τη διεύθυνση του μουσικού  Σταύρου Στείρου θα τραγουδήσει τα παραδοσιακά κάλαντα ενώ ο Άγιος Βασίλης θα μοιράσει δώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου