Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Επεκτείνεται Με ΣΔΙΤ Το Αεροδρόμιο Χίου Από Το... 2019!


Με τη μορφή πληροφοριών, στο naftemporiki. Gr σε σχετικό δημοσίευμα σημειώνεται ότι 6 περιφερειακά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και εκείνο της Χίου, θα χρηματοδοτηθούν με 197 εκ. ευρώ  από το περιβόητο πακέτο Γιούγκερ , για να γίνουν έργα αναβάθμισης . Ειδικά για αεροδρόμιο Χίου, το κόστος του έργου προϋπολογίζεται στα 105 εκατομμύρια ευρώ με χρόνο έναρξης το Γενάρη του 2019 και με προβλεπόμενες παρεμβάσεις τις εξής:
1. Επέκταση του υπάρχοντος αεροδιαδρόμου (τελικό συνολικό μήκος 1.800 μ.).
2. Εναλλακτική δρομολόγηση του παράκτιου περιφερειακού δρόμου Χίος-Θυμιάνα, που συμπίπτει με τα όρια της επέκτασης του αεροδιαδρόμου.
3. Ανοικοδόμηση και αναβάθμιση του υπάρχοντος αεροδιαδρόμου.
4. Αναβάθμιση του υπάρχοντος τερματικού σταθμού.
5. Κατασκευή νέου τερματικού σταθμού με χτισμένη περιοχή 5.000 τ.μ. και ανάπτυξη της γύρω περιοχής συνολικής έκτασης 8.000 τ.μ.
6. Επέκταση του υπάρχοντος αεροδιαδρόμου στάθμευσης.
7. Απαλλοτριώσεις.
«Όπως υπογραμμίζεται στην περιγραφή του έργου», με βάση επαναλαμβάνουμε το δημοσίευμα στη Ναυτεμπορική, « το προτεινόμενο επιχειρηματικό μοντέλο για το αεροδρόμιο της Χίου είναι αυτό της ΣΔΙΤ. Δηλαδή η κατασκευή και η λειτουργία του έργου θα πρέπει να αναληφθούν από Φορέα Ειδικού Σκοπού (SPV). Οι επενδυτές θα έχουν το δικαίωμα να εκμεταλλεύονται εμπορικά τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, ενώ η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα συνεχίσει να επιβλέπει τη λειτουργία του αεροδρομίου».

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου