Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Γ. Μουζάλας: Παράνομα Εισελθόντες Μετανάστες Περίπου Το 50% Που Βρίσκονται Στα Νησιά

Παράνομα εισελθόντες μετανάστες είναι περίπου το 50% των ανθρώπων που βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας στα νησιά, εκτίμησε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο να εννοηθεί ότι δεν θα τους χορηγηθεί άσυλο.......

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι στα νησιά «έχουμε 8.000 άτομα που περιμένουν», ενώ στο παρελθόν ήταν έως και 15.000.
Υπενθυμίζεται ότι οι πρόσφυγες - μετανάστες μπορούν να καταθέσουν αίτηση ασύλου που θα εξεταστεί από ειδικές επιτροπές.
Για τα ασυνόδευτα παιδιά, ο Γ. Μουζάλας ανακοίνωσε ότι μέσα στον Ιούλιο θα φτιαχτούν 500 θέσεις, ώστε να λυθεί το πρόβλημα.
Αναφερόμενος στην κατάσταση στα κέντρα υποδοχής στα νησιά, επεσήμανε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη γιατί έχει αλλάξει και η ψυχολογική κατάσταση των μεταναστών που ουσιαστικά αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν προς την Ευρώπη, ενώ την ίδια ώρα τους τελειώνουν και τα χρήματα.
«Αυτή η κατάσταση δημιουργεί και μικρομαφίες. Δεν είναι όλοι τους καλοί άνθρωποι. Υπάρχουν άνθρωποι που πίνουν, που διακινούν ναρκωτικά», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε: «Πρέπει να χτυπήσεις τα μικροκακοποιά στοιχεία και να προστατεύσεις τις οικογένειες».
Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι «χειριζόμαστε το θέμα με τη μεγαλύτερη αξιοπρέπεια»

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου