Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Μ. Βουρνούς: Ας ξεκαθαρίσει η Κυβέρνηση τι θέλει να κάνει στο αεροδρόμιο

Επιφυλακτικός ο Δήμαρχος Χίου για τη χρηματοδότηση του έργου μέσω του πακέτου Γιούγκερ

Απαντήσεις από το Υπουργείο Μεταφορών περιμένει ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, μετά και το δημοσίευμα της “Ναυτεμπορικής” για τα έργα επέκτασης στο αεροδρόμιο Χίου, που βάσει των πληροφοριών κοστολογούνται στα 105 εκ. ευρώ και θα ξεκινήσουν μετά το 2019 μέσω σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, χρηματοδοτούμενα από το πακέτο Γιούγκερ.
“Κάτι δεν πάει καθόλου καλά σε όλο αυτό” , σχολίασε σε δηλώσεις του στην “Α” ο Δήμαρχος, ο οποίος επισήμανε ότι αν ισχύουν όλα αυτά τότε ανατρέπεται ο μέχρι τώρα γνωστός σχεδιασμός του υπουργείου, που σαφέστατα ήταν χαμηλότερου κόστους.
“Δεν είμαστε φοβικοί απέναντι στις ΣΔΙΤ αλλά θα πρέπει να δούμε την πραγματικότητα. Εδώ κάναμε 9 μήνες μέχρι να συνεννοηθούν ΥΠΑ και Υπουργείο για το έργο του αεροδρομίου για  να δούμε που τελικά καταλήγουν, τώρα μ’ αυτά που διαβάζουμε - και είχαν προηγηθεί στις 30/5 ανάλογες με το   δημοσίευμα της “Ν” αναφορές στην Ευρωπαϊκή Ένωση- έχουμε να κάνουμε με κάτι άλλο. Πιθανά πίσω από αυτό να βρίσκεται μια ευκαιρία, αλλά αυτό δεν το ξέρουμε. Γι’αυτό η Κυβέρνηση πρέπει να οριστικοποιήσει τη θέση της και να δεσμευτεί”, κατέληξε ο Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα υποψιασμένος και για το χρόνο διαρροής αυτών των πληροφοριών, συνδέοντάς τα με τη διαπραγμάτευση, όπου μέσα στο σωρό των δεσμεύσεων, μπορεί να πέρασαν εντελώς πρόχειρα και τα όποια σχέδια για τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου