Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Η Ολλανδική Δύναμη Της Frontex Καθάρισε Το Δημοτικό Κοιμητήριο Του Βροντάδου

Όλα ξεκίνησαν με μια απλή παρατήρηση. Μια ευχή από διαφορετικούς ανθρώπους να δείξουν  το σεβασμό και να τιμήσουν τόσο τους χριστιανούς όσο και τους μουσουλμάνους που βρίσκονται ενταφιασμένοι στο Δημοτικό Κοιμητήριο του Βροντάδου.......

Πολλές φορές μέχρι σήμερα αρκετοί πρόσφυγες έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα και να βρεθούν στη Χίο. Οι άτυχοι πρόσφυγες κηδεύονται στο  νεκροταφείο στο Μερσινίδι, με διαφορετικό τελετουργικό από αυτό των Χριστιανών.
Ο Δήμος Χίου, εδώ και λίγα χρόνια έχει κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές στον τόπο ταφής στο Μερσινίδι, ώστε οι μουσουλμάνοι να μπορούν, αν χρειαστεί, να ταφούν εκεί, σε ένα ξεχωριστό τμήμα του νεκροταφείου.
Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης από τους υπαλλήλους της Ολλανδικής Ομάδας στο νεκροταφείο, υπήρχε η αίσθηση ότι ήθελαν να κάνουν περισσότερα από την κανονική τους εργασία. Η ιδέα γεννήθηκε: να τακτοποιηθεί από τα σκουπίδια και τα ζιζάνια τόσο η χριστιανική όσο και η μουσουλμανική πλευρά του Νεκροταφείου, σε εθελοντική βάση.
Έτσι λοιπόν την περασμένη Παρασκευή ( 10 Ιουνίου ) και την περασμένη Δευτέρα ( 13 Ιουνίου), οι υπάλληλοι της Ολλανδικής Ομάδας Ασφάλειας των Συνόρων πήραν τα σύνεργα και καθάρισαν το Νεκροταφείο από τα ζιζάνια, τα σκουπίδια και τα μπάζα.
Το αποτέλεσμα είναι κάτι που όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, τους κάνει περήφανους και ελπίζουν ότι αυτό θα εμπνεύσει και άλλους να αναπτύξουν πρωτοβουλίες σε εθελοντική βάση για τους συνανθρώπους τους. Μια μικρή προσπάθεια από πολλά άτομα μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου