Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Νομιμοποίηση Ρουκετοπόλεμου: Χαρά Για Το Πρώτο Βήμα, Δύσκολη Υπόθεση Το Δεύτερο

Συντονισμό τοπικών φορέων προκρίνει ο Δήμαρχος και περιμένει απόδειξη της Κυβερνητικής πολιτικής βούλησης για την έκδοση ΚΥΑ
"Χαίρομαι που είχαμε το πρώτο θετικό βήμα. Υπήρχε συνεργασία με τον Βουλευτή κο Μηταράκη και ήδη ο Δήμος έχει έτοιμο προσχέδιο που θα συζητήσουμε και θα συναποφασίσουμε με τους υπόλοιπους φορείς και τους Βουλευτές επιδιώκοντας να λάβει τη μορφή της ΚΥΑ ή του Προεδρικού Διατάγματος, ανάλογα με το τι θα προκρίνει ο νομοθέτης".....

Τα παραπάνω δήλωσε στο Ράδιο «Α» ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς αναφορικά με τις εξελίξεις που αφορούν στην τροπολογία Μηταράκη για τη νομιμοποίηση του εθίμου του ρουκετοπόλεμου.
Σύμφωνα με το Δήμαρχο, το δυσκολότερο βήμα είναι αυτό που ακολουθεί και αφορά στην έκδοση της ΚΥΑ, λέγοντας ότι εναπόκεινται πλέον στην Κυβέρνηση να αποδείξει ότι έχει την πολιτική βούληση να το στηρίξει, ενώ θεωρεί ότι για το τρίτο, που έχει να κάνει με τη δομική οργάνωση, σε τοπικό επίπεδο, του ρουκετοπόλεμου ο δήμος μπορεί να τα καταφέρει.
Σύμφωνα με το προσχέδιο που έχει καταρτιστεί, ο δήμος ή άλλο νομικό πρόσωπο μπορεί να αναλάβει την ευθύνη διοργάνωσης του εθίμου, να επεμβαίνει και να προφυλάσσει του εμπλεκόμενους, να θέτει τα πλαίσια – όρους ρήψης κ.ο.κ.
Από  εκεί και πέρα, σημείωσε,  μέσω ενός συνεταιρισμού ή ενός σωματείου, αποτελούμενου από ρουκετατζήδες του Βροντάδου, θα μπορούν να παράγονται οι ρουκέτες, στα πλαίσια που θα προβλέπει η νομοθεσία.
Ο ίδιος εκτιμά ότι από τις επαφές που έχουν προηγηθεί όλο αυτό το διάστημα η γενική εικόνα που υπάρχει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και κάποιοι που διαφωνούν,  θέλει τους ρουκετατζήδες να συμφωνούν με ένα τέτοιο πλαίσιο που θα συστηματοποιεί το έθιμο, αρκεί να διαφυλαχθεί η αυθεντικότητά του.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου