Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Δύο βάρκες με 100 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στη Λέσβο

Δύο βάρκες, με περίπου 100 πρόσφυγες και μετανάστες, έφτασαν σήμερα στη Λέσβο. Οι επιβαίνοντες περισυλλέχθηκαν από σκάφη του Λιμενικού Σώματος μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, νοτιανατολικά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης......

Το σημερινό γεγονός, σε συνδυασμό με την αυξημένη κίνηση προσφύγων προς τη Λέσβο -430 άτομα έφθασαν στο νησί το τελευταίο 10ήμερο- δείχνει, σύμφωνα με τις Αρχές, ότι οι έλεγχοι στα απέναντι παράλια έχουν ατονήσει. Πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλές συλλήψεις στελεχών της Τουρκικής Ακτοφυλακής στα πλαίσια των όσων ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της περασμένης Παρασκευής.
Χθες Πέμπτη πάντως και έως σήμερα νωρίς το πρωί, εξαιτίας των ανέμων που φυσούσαν στην περιοχή, σε όλα τα νησιά του βορείου Αιγαίου δεν πέρασαν μετανάστες και πρόσφυγες.
Σήμερα, στη Λέσβο, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, βρίσκονταν εγκλωβισμένοι 3084 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 2477 και στη Σάμο 1067. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρισκόταν 6628 άτομα, τα οποία στο σύνολο τους έχουν αιτηθεί τη χορήγηση ασύλου.

Πηγή:www.alithia.gr
Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου