Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Του χρόνου θα μείνουμε με... μισή πτήση

Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων: Σε επιφυλακή για την Τουρκική αγορά, πανωλεθρία με τους ευρωπαίους, λίγη ζήτηση στον κοινωνικό τουρισμό
Η φετινή χρονιά χάθηκε. Εκείνο που με προβληματίζει είναι τι θα γίνει με την επόμενη που κινδυνεύουμε να μείνουμε με μία πτήση μόνο από Ολλανδία κι αυτή να είναι μισή, γιατί οι υπόλοιποι τουρίστες πηγαίνουν στη Μυτιλήνη»......

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Πέτρος Φεγγουδάκης, με αφορμή τα τεκταινόμενα στην Τουρκία μέσω του Ράδιο «Α» αναφέρθηκε αφενός στην τουριστική αγορά της Τουρκίας, αφετέρου στον χαμένο τουρισμό από τις ευρωπαϊκές αγορές.
«Από τους 22.000 ευρωπαίους τουρίστες του 2004, άντε φέτος να φτάσουμε στους 3.000  και του χρόνου θα υπάρξει κι άλλη μείωση, επειδή ο Νορβηγός πράκτορας θα κλείσει το γραφείο του λόγω συνταξιοδότησης και θα χαθεί η πτήση από Νορβηγία. Η παραμονή των στελεχών της Frontex και των ΜΚΟ βοηθά τώρα οικονομικά να διατηρηθούν οι επιχειρήσεις μας  όμως οι χαμένες ευρωπαϊκές αγορές λόγω προσφυγικού, ακόμα κι όταν αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, θα κάνουν χρόνια να επιστρέψουν. Φέτος η κύρια τουριστική αγορά μας είναι η  Τουρκία, όμως αυτά που έγιναν την Παρασκευή μας οδηγούν στο να είμαστε σε επιφυλακή. Το Σάββατο είχαμε κάποιες λίγες ακυρώσεις, εκείνο όμως που προβληματίζει είναι η δυστακτικότητα που υπάρχει από τους Τούρκους για κρατήσεις μέσα το επόμενο διάστημα», τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων.
Ο Πέτρος Φεγγουδάκης δεν βλέπει φως ούτε από το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, που ειδικά για τα νησιά μας, λόγω προσφυγικού, περιλαμβάνει 10ημερο δωρεάν πακέτο παραμονής για τους δικαιούχους.
«Είμαστε στο τρίτο δεκαήμερο του Ιούλη και όσο κι αν είμαστε της τελευταίας στιγμής οι Έλληνες, δεν βλέπω να υπάρχει μεγάλη ζήτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο ερώτημα γιατί η Χίος δεν μπορεί να χτυπήσει άλλες τουριστικές αγορές, π.χ. Ρώσους που φέτος γύρισαν την πλάτη στην Τουρκία διερωτήθηκε:
«Εδώ δεν μπόρεσε να πάρει ένα ικανό ποσοστό από τα 5 εκατομμύρια των Ρώσων η Ελλάδα, θα είχε Ρώσους η Χίος;», με τον κ. Φεγγουδάκη να προσθέτει ότι το κυριότερο πρόβλημά για τέτοιες αγορές είναι το αεροδρόμιο.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου