Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Δύο μήνες φυλάκιση με αναστολή στους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς και έχει... ο Θεός

Σε δύο μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.....
Οι οκτώ στρατιωτικοί κατηγορούνταν για παράνομη είσοδο στη χώρα καθώς και για ηθική αυτουργία σε παράνομη πτήση (οι επτά) και για εκτέλεση παράνομης πτήσης (ο πιλότος του ελικοπτέρου με το οποίο προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη).
Τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της δράσης υπό την απειλή ζωής.
Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι αξιωματικοί περιέγραψαν όσα συνέβησαν το βράδυ του πραξικοπήματος στην Τουρκία, κάνοντας λόγο για εντολές που είχαν λάβει από τους ανωτέρους τους, για τη μεταφορά τραυματιών -όπως υποστήριξαν.
Παράλληλα, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι εάν έμεναν στην Τουρκία σίγουρα θα ήταν τώρα νεκροί.
Είπαν, επίσης, ότι πρόθεσή τους ήταν αρχικά να μεταβούν στη Ρουμανία και μετά στη Βουλγαρία, αλλά τελικά αποφάσισαν να φτάσουν στην Ελλάδα, καθώς το ελικόπτερο δεν είχε περισσότερα διαθέσιμα καύσιμα.
Έχουν καταθέσει αίτηση ασύλου στην Ελλάδα και η συνήγορός τους σημειώνει ότι φοβούνται για τη ζωή τους εάν επιστρέψουν στην Τουρκία.
Η Αγκυρα ζητά την έκδοσή τους και Hurriyet σημειώνει ότι οποιαδήποτε απόφαση θα πρέπει να περιμένει μάλλον μέχρι τις αρχές Αυγούστου, οπότε θα εξεταστούν οι αιτήσεις ασύλου τους.
Σύμφωνα με Το Βήμα, έξω από το δικαστήριο συγκεντρώθηκαν μουσουλμάνοι, που φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ερντογάν και κατά των «ένστολων εγκληματιών», όπως έλεγαν. Μία γυναίκα, δε, ξεδίπλωσε τούρκικη σημαία και την ανέμιζε, με αποτέλεσμα να πέσουν αρκετοί πάνω της για να την αποτρέψουν. 
Τη μεταφορά των «8» στο δικαστήριο κάλυψε πλήθος τουρκικών τηλεοπτικών καναλιών που πέρασαν γι' αυτό τον σκοπό τα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Newsroom ΔΟΛ


Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου