Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Τον Σεπτέμβριο οι αποφάσεις για τον ΦΠΑ στα νησιά

«Ραντεβού το Σεπτέμβριο» έδωσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για το «καυτό» ζήτημα της επιβολής ΦΠΑ, ύψους 24%, και στα νησιά, καθώς υποβλήθηκε νέο «μπαράζ» προσφυγών από πολλούς φορείς και κατοίκους των δύο πρώτων θιγόμενων νησιωτικών ομάδων......

Η υπόθεση θα απασχολήσει την Ολομέλεια ΣτΕ στις 16-9-16, ακριβώς με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, γεγονός που σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί κατά τους θερινούς μήνες κανονικά ο νέος ΦΠΑ, που έχει προκαλέσει πάντως πολλές αντιδράσεις στα νησιά.

Στο ανώτατο δικαστήριο κατατέθηκαν διάφορες αιτήσεις ακύρωσης, για να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικός ο Ν. 4389/16 που επέβαλε τον αυξημένο ΦΠΑ, με αφορμή την πράξη του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (ΠΟΛ 1061/24-5-16) που γνωστοποιεί την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών από 1-1-16 και για τα νησιά Σύρο, Θάσο, Ανδρο, Τήνο, Μήλο, Κάρπαθο, Σκύρο, Σίφνο, Αλόννησο, Κέα και Αντίπαρο.

Το αρχικό «μπαράζ» προσφυγών αφορούσε την επιβολή από 1-10-15 του ΦΠΑ 24% στα νησιά Σαντορίνη, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Ρόδο και Σκιάθο. Τον β’ γύρο προσφυγών υπέβαλαν ο Επιμελητηριακός Ομιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ), που εδρεύει στη Χίο, εκπροσωπώντας 19 νησιωτικά επιμελητήρια, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, ο Δήμος Μυκόνου, δικηγορικοί σύλλογοι (Σύρου, Νάξου κ.λπ.), επιχειρηματίες κ.ά.

Πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου