Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Παρέμβαση Κεφαλογιάννη στην Ευρωβουλή για τους πληγέντες μαστιχοπαραγωγούς


Στα πλαίσια των δράσεων που έχει αναλάβει η Νέα Δημοκρατία για την αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων που προέκυψαν από την χθεσινή μεγάλη πυρκαγιά στο νησί μας, μετά την κα Ε Βόζεμπεργκ, η οποία με ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε την άμεση ενίσχυση των πληγέντων μαστιχοπαραγωγών, ο κ Μ Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της ομάδος των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε επιστολή-παρέμβαση προς τον Επίτροπο Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Φιλ Χόγκαν, η οποία έχει ως ακολούθως:

Αξιότιμε κ. Επίτροπε,
Το μέγεθος των ζημιών που έχουν προκληθεί στο νησί της Χίου στο Αιγαίο, από την τελευταία πυρκαγιά έχει προκαλέσει ανησυχία σε όλους του Έλληνες πολίτες.
Μεγάλο πλήγμα έχουν δεχτεί οι παραγωγοί του νησιού και ιδιαίτερα αυτοί που ασχολούνται με την μαστιχοκαλλιέργεια, την αμπελοκαλλιέργεια και την μελισσοκομία.
Ιδιαίτερα για τα μαστιχόδεντρα τα οποία συναντώνται μόνο στη Χίο η καταστροφή σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ανέρχεται έως και στο 90% σε ορισμένες περιοχές.
Με αφορμή την παραπάνω φυσική καταστροφή, θέλω να σας τονίσω ότι ως Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σκοπεύω να αναλάβω άμεσα πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των πληγέντων αγροτών μέσω προτάσεων για αξιοποίηση συγκεκριμένων ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Στο πλαίσιο αυτό ζητώ και την δική σας συνεισφορά για τον καλύτερο συντονισμό και την καθοδήγηση των ελληνικών και ευρωπαϊών αρχών. Οι ελληνικές αρχές υπεύθυνες για τις γεωργικές αποζημιώσεις όπως ο ΕΛΓΑ, θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της καταγραφής και εκτίμησης της ζημιάς που έχει προκληθεί στην αγροτική παραγωγή του νησιού. Από τη μεριά τους οι ευρωπαϊκές αρχές θα πρέπει να υποδείξουν στην Ελλάδα γρήγορες και αποτελεσματικές μεθόδους αξιοποίησης όλων των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων που παρέχουν τα διάφορα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία.
Παραμένω στη διάθεσή σας για την από κοινού ανάληψη δράσεων που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των παραπάνω ζημιών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου