Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Τουρκικά F-16 σηκώθηκαν για «αγνοούμενα σκάφη» στο Αιγαίο

Τουρκικά μαχητικά F-16 φέρονται να απογειώθηκαν για να ελέγξουν πληροφορίες ότι τουρκικά ταχύπλοα πέρασαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία και το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο τουρκικές στρατιωτικές πηγές......

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι ελληνικές αρχές μοιράστηκαν την πληροφορία με τις τουρκικές ότι δύο ταχύπλοα κατευθύνονταν προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Τότε απογειώθηκαν τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη για να κάνουν έρευνες για τυχόν φυγάδες πραξικοπηματίες.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters τα σκάφη αυτά βρίσκονταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας τόνιζαν ότι δεν υπάρχει καμιά τουρκική διείσδυση στον ελληνικό εναέριο χώρο. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι από ελληνικής πλευράς υπάρχει μια φυσιολογική κινητοποίηση, λόγω των γενικότερων εξελίξεων, στο πλαίσιο της επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων μας.
Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών (στην Τουρκία η ακτοφυλακή υπάγεται σε αυτό) ανακοίνωσε ότι «όλα τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής συνεχίζουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους και είναι αναληθείς οι ισχυρισμοί περί φυγάδευσής τους», αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου