Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Διήμερο εκδηλώσεων από το Μουσικό Σχολείο στο Ομήρειο

Το Μουσικό Σχολείο Χίου διοργανώνει διήμερο μουσικών εκδηλώσεων την Τρίτη 4 και την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, στις 8  μμ στο Ομήρειο. Τα σύνολα του σχολείου (θεάτρου, κρουστών, κλασσικής μουσικής, παραδοσιακής μουσικής, λαϊκής μουσικής, κιθάρας και χορωδίας) θα παρουσιάσουν την δουλειά που προετοίμασαν κατά την διάρκεια του σχολικού έτους.......

Όπως σημειώνεται στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του σχολείου, καθημερινά επιχειρούν να θέσου τις βάσεις και να χαράξουν τους δρόμους που θα κάνουν τους νέους ανθρώπους κοινωνούς μιας διαφορετικής Παιδείας- αποστολή κάθε άλλο απλή μέσα στις συνθήκες που επιφυλάσσουν οι σύγχρονοι καιροί για το σημερινό σχολείο, αλλά που αξίζει αναμφίβολα κάθε κόπο και θυσία.
Η γιορτή αυτή γίνεται  μια πρώτη τάξεως ευκαιρία να προβλημθεί η αναγκαιότητα ύπαρξης των Μουσικών σχολείων, καθώς το έργο και η πολυδιάστατη προσφορά τους δεν στηρίζεται πάντα στον αναγκαίο βαθμό από την σύγχρονη πολιτεία, παρόλο που προσφέρουν στους νέους όχι μόνο μουσική εκπαίδευση αλλά και  σφαιρική  καλλιέργεια, συμβάλλοντας ενεργά στην διάπλαση υγιών και ισορροπημένων προσωπικοτήτων.
 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του «ΟΜΗΡΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ» και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Αναλυτικά στην πρόσκληση ο διευθυντής του σχολείου, Τάσος Κουτσοδόντης σημειώνει:

«Η μουσική είναι τελετή αποκάλυψης απαιτεί αθωότητα και μνήμη.
Η μουσική είναι ασκήσεις με στόχο την αποκάλυψη».
Μάνος Χατζιδάκις

Μια τέτοια τέχνη επιχειρεί, μέσα από πολλές και προφανείς σήμερα αντιξοότητες, να εντάξει μέσα στην παιδευτική διαδικασία το Μουσικό Σχολείο.
Μια τέχνη που βοηθά τον άνθρωπο να καλλιεργεί ηθικές αξίες: που γοητεύει, διδάσκει τον ρυθμό και την αρμονία, εκφράζει και «αποκαλύπτει», όπως υπογραμμίζει κι ο Μάνος Χατζιδάκις. Που μεταγγίζει, εν τέλει, ιδανικά απαραίτητα για μια ουσιαστική παιδεία.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου