Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Γαλλία: Ο Μακρόν φόρεσε ποδιά κι έγινε ζαχαροπλάστης

Bάζει το... κερασάκι στις προεδρικές εκλογές
Με τον αέρα του πρώτου στις δημοσκοπήσεις ο ανεξάρτητος υποψήφιος κάνει χαλαρές εμφανίσεις......


Ποδιά φόρεσε ο Εμανουέλ Μακρόν για να επιδείξει εκτός από τις πολιτικές και τις ικανότητές του στην ζαχαροπλαστική κατά την επίσκεψή του στην διάσημη επαγγελματική σχολή μαγειρικής Ferrandi.

Tην ίδια ώρα, στο κόμμα των Σοσιαλιστών επικρατεί αναβρασμός αλλά και απογοήτευση μετά την ανταρσία του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς να στηρίξει τον ανεξάρτητο υποψήφιο κι όχι τον υποψήφιο του κόμματός του, Μπενουά Αμόν. Κι ενώ οι Σοσιαλιστές παραπαίουν, ο Μακρόν βάζει το... κερασάκι στις προεδρικές εκλογές. 

Ο ηγέτης του κινήματος "En Marche" (Εμπρός ) εθεάθη χτες στη επαγγελματική σχολή μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής Ferrandi στο έκτο διαμέρισμα του Παρισιού για να υπερασπιστεί τις προτάσεις του σχετικά με την επαγγελματική κατάρτιση. 

Με λευκή ποδιά, ο Μακρόν πόζαρε στο φακό βάζοντας το κερασάκι σ' ένα εκλέρ σοκολάτας. 

Την ίδια ώρα, στο στρατόπεδο των Σοσιαλιστών, ο Αμόν είναι μόνος κι... έρημος . Παραμένει στην κούρσα διεκδίκησης της γαλλικής προεδρίας αν και το κόμμα του έχει αποδυναμωθεί αισθητά, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. 

Απαντώντας στις "φωνές" που ήθελαν τον Ζαν Λυκ Μελανσόν να ενώνει τις δυνάμεις του με τον Μπενουά Αμόν, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς έσπευσε να ξεκαθαρίσει τις προσθέσεις του. Σε προεκλογική συγκέντρωση στο Παρίσι, ο Μελανσόν δήλωσε πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τους Σοσιαλιστές ενόψει των εκλογών. 

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της Κεντροδεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν, έσπευσε να δηλώσει για μία ακόμη φορά πως οι Γάλλοι εισαγγελείς δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία περί αργομισθίας της συζύγου του, Πενέλοπε.  

Πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου