Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Δίωρες στάσεις εργασίας δικαστικών υπαλλήλων στο Εφετείο Αθηνών

Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας
Άμεσος κίνδυνος παραγραφής υποθέσεων στο Εφετείο Αθηνών στα χέρια των γραμματέων, λόγω ελλείψεως προσωπικού.....


Σε δίωρες (9 π.μ. έως 11 π.μ.) προειδοποιητικές στάσεις εργασίας κατέρχονται οι δικαστικοί υπάλληλοι στο Εφετείο Αθηνών από 3 έως 7 Απριλίου 2017, μετά από απόφαση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας. Η απόφαση ελήφθη καθώς, λόγω της μεγάλης  ελλείψεως προσωπικού στο εν λόγω Εφετείο, οι απομένοντες υπάλληλοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην  συνεχώς αυξανόμενη δικαστηριακή ύλη και ελλοχεύει ο κίνδυνος παραγραφής υποθέσεων.

Παράλληλα, την πρώτη ημέρα των κινητοποιήσεων (3.4.2017) θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση  διαμαρτυρίας στην είσοδο του Εφετείου Αθηνών.

Οι ελλείψεις του δικαστικού προσωπικού  στο μεγαλύτερο Εφετείο της χώρας, αυτό της Αθήνας, έχει ξεπεράσει κάθε όριο επισημαίνει ο Σύλλογος, σε σχετική ανακοίνωσή του και υπογραμμίζει ότι «υπάρχει πλέον άμεσος κίνδυνος παραγραφής υποθέσεων στα χέρια των γραμματέων, λόγω του μεγάλου φόρτου, κάτι που αναγνωρίζεται και από την διοίκηση του Εφετείου Αθηνών».

Ακόμη, επισημαίνεται ότι η έλλειψη προσωπικού σε συνδυασμό με το   αριθμό των μεγάλων δικών που είναι σε εξέλιξη και απαιτούν ένα μεγάλο αριθμό γραμματέων σε μόνιμη απασχόληση για μεγάλο χρονικό διάστημα έχει οδηγήσει την κατάσταση στο Εφετείο Αθηνών σε αδιέξοδο.

Ο Σύλλογος ζητεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης την άμεση λύση του προβλήματος και την επίσπευση των διαδικασιών των προσλήψεων μέσω του ΑΣΕΠ, αλλά  και την αύξηση  των οργανικών θέσεων των γραμματέων.

Πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου