Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Ζητούν τα... ρέστα από τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή για το προσφυγικό

Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ που την καταγγέλλει για καθυστερήσεις και μετάθεση ευθυνών
Κριτική στη διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ασκεί η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χίου και εκφράζει τη διαφωνία της για το ότι ζητείται από φορείς και πολίτες να καταθέσουν τις απόψεις τους επί του θέματος.....

Λες και η Κυβέρνηση δεν υπάρχει πουθενά στο όλο ζήτημα, η Νομαρχιακή Επιτροπή, επικεντρώνεται στα του Δήμου, σαν να είνα ο μόνος υπεύθυνος για τη διαχείριση του προσφυγικού καταγγέλλοντας τον ότι με τη συγκεκριμένη τακτική επιχειρεί να μεταθέσει την ευθύνη στους πολίτες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Το θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού στην Χίο,έχει απασχολήσει επί μακρόν την τοπική κοινωνία και όλους όσοι έχουν με οποιοδήποτε τρόπο εμπλοκή (Κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση).
Έχουν γίνει Δημοτικά Συμβούλια και έχουν καταθέσει τις απόψεις και τις εμπειρίες τους πολίτες και φορείς. Έχουν ληφθεί επίσης αποφάσεις, όπως το κλείσιμο της Σούδας κάτι που δεν έγινε μέχρι και σήμερα.
Μετά από πολλές και εκ του αποτελέσματος ανεπιτυχείς προσπάθειες, συγκροτήθηκε η διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου, σχεδόν από όλες τις παρατάξεις προκειμένου να καταλήξουν σε πρόταση.

Ενώ αναμέναμε το πόρισμα της επιτροπής ζητείται και πάλι από φορείς και πολίτες να ξανακαταθέσουν προτάσεις και εμπειρίες.
Το εύλογο ερώτημα είναι:
Το λογικό δεν είναι να έχει κατατεθεί ήδη κείμενο προς διαβούλευση και συγκεκριμένο πλαίσιο συζήτησης, όπου οι φορείς και οι πολίτες να μπορούν κάνουν τις παρατηρήσεις ή τις προτάσεις τους;
 Συμπεραίνουμε ότι:
Η συγκρότηση της επιτροπής έγινε για να καταλήξουν αρχικά σε πρόταση,αν αυτό δεν είναι εφικτό για οποιοδήποτε λόγο τότε και ο ρόλος της επιτροπής κρίνεται.
Επιχειρείται η ευθύνη να μεταφερθεί σε φορείς και πολίτες και με αυτό τον τρόπο το μόνο που πετυχαίνεται είναι να επιστρέφουμε στο μηδέν, να χάνεται χρόνος και να μετατίθενται οι ευθύνες.

Αυτή την χρονική περίοδο όμως επιβάλλεται οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη της Επιτροπής  να αποφασίσουν αν θέλουν και αν μπορούν να βρούν λύση . Οι Χιώτες και οι Χιώτισσες περιμένουν από τους ίδιους να πάρουν αποφάσεις. Άλλωστε γι αυτό βρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο,αν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν να το παραδεχτούν. Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται και να μην διαιωνίζονται».

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου