Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Νέα παράταση για «μπλοκάκια», γιατρούς, δικηγόρους ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ

Για δεύτερη φορά μέσα σε 15 ημέρες
Επιβεβαιώνεται το αλαλούμ στον ενιαίο φορέα και η αδυναμία πληρωμής των υπέρογκων εισφορών από τους ασφαλισμένους......


Το αλαλούμ και το απίστευτο χάος που επικρατεί στον ΕΦΚΑ σε συνδυασμό με την αδυναμία καταβολής των υπέρογκων εισφορών βάσει του ασφαλιστικού Κατρούγκαλου για ορισμένες κατηγορίες ασφαλισμένων επιβεβαιώνει η νέα παράταση που έδωσε η διοίκηση του ενιαίου φορέα για ορισμένες κατηγορίες.

Συγκεκριμένα η διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι θα δοθεί μικρή παράταση - έως τις 7 Απριλίου - για τους ασφαλισμένους με «μπλοκάκι» οι εργοδότες των οποίων θα πρέπει να τους δηλώσουν στις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις με στόχο τον επιμερισμό της εισφοράς. 

Για τη συγκεκριμένη κατηγορία ασφαλισμένων είναι η δεύτερη παράταση που δίνεται μετά από αυτή στις 16 Μαρτίου όταν τότε είχε ανακοινωθεί παράταση έως τις 31 Μαρτίου για να καλυφθεί η καθυστέρηση στην ανάρτηση τότε περίπου 60.000 ειδοποιητηρίων για ασφαλισμένους με παράλληλη απασχόληση και «μπλοκάκι» που δεν γνώριζαν τι έπρεπε να πληρώσουν.

Παράταση δίδεται και για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΤΑΑ(γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί) μετά από αίτημα των επιστημονικών συλλόγων. Ειδικότερα, η προθεσμία για την καταβολή εισφορών του 2016  παρατείνεται ως τις 30 Ιουνίου του 2017. Για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους η ημερομηνία καταβολής εισφορών  του μήνα Ιανουαρίου λήγει σήμερα. 

Για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος είχε προηγηθεί και παρέμβαση του υπ. Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή ο οποίος συναντήθηκε με τον διοικητή του ΕΦΚΑ Θωμά Μπακαλέξη.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου