Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Μαινόμενη η «Κόκκινη Σάρα» κατά Ερντογάν: Είναι τρομοκράτης!

Γερμανία
«Αυτό είναι κάλεσμα για τρομοκρατία» είπε η γερμανίδα πολιτικός σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου πως κανένας Ευρωπαίος δεν θα είναι πια ασφαλής.....


«Ο Eρντογάν είναι τρομοκράτης», δήλωσε η επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος της Αριστεράς στη Γερμανία "Die Linke" Σάρα Βάγκενκνεχτ, ασκώντας δριμύτατη κριτική στον πρόεδρο της Τουρκίας για τα φραστικά πυρά που εκτόξευσε κατά της πατρίδας της και γενικότερα της Ευρώπης.   

Σε εκδήλωση του κόμματός της, η «κόκκινη Σάρα» χαρακτήρισε τον Σουλτάνο του Βοσπόρου τρομοκράτη αναφερόμενη στις πρόσφατες δηλώσεις του περί ναζιστικής Γερμανίας. 

«Εάν συνεχίσει έτσι η Ευρώπη, κανείς Ευρωπαίος σε κάθε γωνιά του κόσμου δεν θα νιώθει ασφαλής να περπατήσει στους δρόμους. Εμείς, ως Τουρκία, καλούμε την Ευρώπη να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Δημοκρατία», είχε δηλώσει προ ημερών ο Τούρκος πρόεδρος. Λίγα 24ωρα νωρίτερα, ο ίδιος έκανε λόγο για ναζιστικές πρακτικές και χαρακτήρισε φασίστες τους Ευρωπαίους. «Αποκαλείτε τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας δικτάτορα. Όταν τους αποκαλούμε φασίστες, ενοχλούνται. Όταν τους αποκαλούμε ναζιστές, ενοχλούνται. Είστε φασίστες, είστε. Ενοχληθείτε όσο θέλετε με τις ναζιστικές πρακτικές. Εάν ζωγραφίζετε σβάστικες στους τοίχους των τεμενών μας και δεν ρίχνετε την ευθύνη σε κανέναν, δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό το στίγμα».

«Αυτό είναι κάλεσμα για τρομοκρατία. Έτσι μιλάει ένας τρομοκράτης. Δεν είναι τίποτε άλλο», είπε μεταξύ άλλων το σημαίνων στέλεχος της Αριστεράς στην Γερμανία και ζήτησε την άμεση διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία. Επιπλέον, εκτόξευσε κατηγορίες στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντάς της ότι δεν έχει αντιταχθεί στον Ταγίπ Ερντογάν. 

Οι δηλώσεις της Σάρα Βάγκενκνεχτ έρχονται την ώρα που οι Τούρκοι στη Γερμανία κλήθηκαν να συμμετάσχουν στο τουρκικό δημοψήφισμα για την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση, που στόχο έχει να ενισχύσει τις εξουσίες του Ερντογάν. 

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου