Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Χριστοφιλοπούλου: Αναθεωρείστε την απόφαση για μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ

Έκανε λόγο για «αναστάτωση και κατακραυγή»
«Είναι σαφές ότι δεν λάβατε υπόψη τις υποδομές και τις προτάσεις των Ιδρυμάτων ούτε αποφασίσατε με γνώμονα την ποιότητα της εκπαίδευσης» είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενη προς τον Κώστα Γαβρόγλου....


Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε η Εύη Χριστοφιλοπούλου στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για την απόφασή του να μειώσει τον αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ και συγκεκριμένα στις Σχολές υψηλής ζήτησης, κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι για «πρώτη φορά υπάρχει τόσο μεγάλη αναστάτωση στους μαθητές και τόσο μεγάλη κατακραυγή» υπογραμμίζοντας ότι «η μείωση των εισακτέων ήταν αιφνιδιαστική και εντελώς παράλογη».
                
«Μειώνετε τους εισακτέους στις Σχολές υψηλής ζήτησης αλλά τους αυξάνετε σε Σχολές όπου υπάρχουν υποχρεωτικά εργαστήρια. Είναι σαφές ότι δεν λάβατε υπόψη τις υποδομές και τις προτάσεις των Ιδρυμάτων ούτε αποφασίσατε με γνώμονα την ποιότητα της εκπαίδευσης» πρόσθεσε η κυρία Χριστοφιλοπούλου καλώντας τον υπουργό Παιδείας να αναθεωρήσει την απόφασή του.

Όπως υπενθύμισε, μάλιστα, «στις 2 Φεβρουαρίου δηλώνατε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση εισακτέων και 1,5 μήνα μετά αναιρέσατε τον εαυτό σας».

Η κυρία Χριστοφιλοπούλου πρότεινε, τέλος, ο καθορισμός των εισακτέων να γίνεται από τα ίδια τα Ιδρύματα για να σταματήσει επιτέλους το «ράβε-ξήλωνε» και το σύστημα να γίνει περισσότερο ορθολογικό προσθέτοντας ότι το υπουργείο θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να παρέμβει μόνο σε ποσοστό 10% είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω. 

Πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου