Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Να επιστρέψουν τα νησιά στην κανονικότητα

Τη ρεαλιστική διάσταση και τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού στη Χίο παρουσίασαν στο Ευρωκοινοβούλιο εκπρόσωποι της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα.
Να μπει φρένο στη βίαιη μεταβολή της ζωής των κατοίκων των νησιών του Βορείου Αιγαίου που έχουν επωμιστεί το βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού και να στηριχθούν μέσα από κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ζήτησαν το απόγευμα της Δευτέρας, από τις Βρυξέλλες οι εκπρόσωποι της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα, που βρέθηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά.......


Τα μέλη της Παγχιακής Επιτροπής υπογράμμισαν ότι με την τροπή που έχει πάρει το μεταναστευτικό δημιουργούνται συνθήκες αποτροπής οποιασδήποτε επένδυσης σε Χίο, Λέσβο και Σάμο. «Η Ελλάδα και ειδικά τα νησιά της έχουν συνδράμει τα θύματα πολέμου όσο κανείς άλλος. Αυτό που είπαμε από την πρώτη στιγμή είναι ότι εμείς εναντιωνόμαστε στις πολιτικές και όχι στους ανθρώπους. Δυστυχώς οι τοπικές κοινωνίες έχουν μείνει μόνες τους να παρακολουθούν την αύξηση των μεταναστευτικών ροών που επιτεύχθηκε εξαιτίας της αυθαίρετης ερμηνείας της συμφωνίας Ε.Ε.- Τουρκίας. Αυτό που καθημερινά βιώνουμε είναι τραγικό. Μέσα στους καταυλισμούς επικρατεί  βία, σωματεμπορεία και διακίνηση ναρκωτικών. Η ζωή μας έχει αλλάξει προς το χειρότερο και φυσικά υπάρχουν σημαντικές επιπτώσεις στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών από τη δημόσια διοίκηση», ανέφεραν τα μέλη της Παγχιακής Επιτροπής.  

Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των φορέων «Σάμος SOS» και του σωματείου «Πιττακός» της Μυτιλήνης, που εστίασαν στην βύθιση του τουρισμού και της οικονομίας των νησιών εξαιτίας του μεταναστευτικού. Παράλληλα υπογράμμισαν την ανεξέλεγκτη δράση των Μ.Κ.Ο. στα νησιά αλλά και τις αυθαιρεσίες της Frontex που όπως κατήγγειλαν προχωρά σε ελέγχους και απογορεύει την κίνηση πολιτών σε παραλίες και δημόσιους χώρους.

Την ημερίδα παρακολούθησαν δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι Ευρωβουλευτών καθώς και υπάλληλοι της Κομισιόν. 

Πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου