Σ'αυτούς αλλά και στους καταναλωτές απευθύνεται εκδήλωση του Γεν. Χημείου που θα γίνει στο Ομήρειο
Μόνο πέρσι οι άδειες που δόθηκαν σε μικρούς αποσταγματοποιούς για να παράγουν σούμα ή τσίπουρο στη Χίο έφτασαν τις 270, ενώ ο συνολικός εκτιμώμενος αριθμός των ασχολουμένων με τη συγκεκριμένη παραγωγή, κατά διαστήματα, φτάνει τους 320.....Σε όλους αυτούς, αλλά και στους καταναλωτές των παραγόμενων προϊόντων απευθύνεται η ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για τους μικρούς αποσταγματοποιούς – διήμερους, που θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 μ.μ. στο Ομήρειο το Αυτοτελές Γραφείο Χίου της Χημικής Υπηρεσίας Αιγαίου.
Βέβαια το "διήμερο" που τους συνοδεύει, έμεινε ως ορισμός από το παρελθόν, γιατί με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο οι μικροί αποσταγματοποιοί μπορούν να λαμβάνουν πλέον άδεια για οχτώ 24ωρα, ενώ ευτυχώς από φέτος αντιμετωπίστηκε με τροπολογία και το θέμα των ειδικών 24ωρων αδειών που δίνονται για γιορτές π.χ. Σούμας, στα χωριά μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην εκδήλωση της Πέμπτης εκτός από το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει το καθεστώς των αποστάξεων των διήμερων και τις όποιες αναφορές στις τελωνειακές διαδικασίες, θα αναπτυχθούν και ζητήματα που χρήζουν προσοχής κατά τη διάρκεια των αποστάξεων και αφορούν την ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος .
πηγή:www.alithia.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου