Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Ο Δήμος τιμά τους εθελοντές της "Ο"

Στο πλαίσιο διήμερων εκδηλώσεων του ΚΠΕ Ομηρούπολης
Διήμερο εκδηλώσεων περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος στα πλαίσια των 100χρονων του ενιαίου Βροντάδου, διοργανώνει το Κέντρο....
Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ομηρούπολης. Την Παρασκευή   στις 5 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του, στην Κλειδού θα γίνει παρουσίαση των  εκπαιδευτικών του προγραμμάτων και δράσεων και θα ακολουθήσει ομιλία του Παντελή Σαλιάρη  για τα βότανα και τα αγριολούλουδα στον Βροντάδο. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμος θα τιμήσει την  κ Ομάδα Εθελοντικής Δράσης «Ο», για την περιβαλλοντική της δράση και την κοινωνική της προσφορά.

Την Κυριακή θα  πραγματοποιηθεί η Πεζοπορική Διαδρομή «Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ».

Η συγκεκριμένη διαδρομή (Κλειδού – Μέσα Κλειδού – Λιβάδα – Αγ. Μακάριος – Ράκτης – Δασκαλόπετρα), απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, φορείς και συλλόγους της τοπικής κοινωνίας της Χίου και διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού για  τα 100 χρόνια από την ένωση της πόλης του Βροντάδου, σε συνεργασία με το Δήμο Χίου και  το Σύλλογο «ΦΙΛΟΙ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΧΙΟΥ», την  Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 (ΩΡΕΣ 09.00 – 12.00). Η διαδρομή έχει χαμηλό βαθμό δυσκολίας (εύκολη), με ορισμένα ανηφορικά τμήματα και είναι μήκους 6,2 χλμ. Συγκέντρωση στις  εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Ομηρούπολης στη θέση Κλειδού, στον Βροντάδο.

Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων 40 άτομα, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, με βάση το χρόνο συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης, η οποία επισυνάπτεται και θα υπάρξει και λίστα αναμονής.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Παπούτσια  με καλή τρακτερωτή σόλα (παπούτσια πεζοπορίας), σακίδιο με νερό, ελαφρύ γεύμα και αδιάβροχο ή καπέλο (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες), μπαστούνι πεζοπορίας (επιθυμητό).

Ο Δήμος Χίου θα φροντίσει για την μετακίνηση των συμμετεχόντων με λεωφορείο, από το τέρμα της διαδρομής προς την αφετηρία της.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου