Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018

Αλλαγές στη διαδικασία για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Μετά τις παρεμβάσεις των ΕΒΕ, δεν θα γίνεται ανάρτηση παραστατικών μεταφοράς με ψηφιακή μορφή
Φαίνεται ότι έπιασαν τόπο οι παρεμβάσεις των επαγγλματοβιοτεχνών και εμπόρων που ζητούσαν απολοποίηση της διαδικασίας για τις επιχειρήσεις – δικαιούχους του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου. Όπως ενημερώνει το υπουργείο Ναυτιλίας, αποφασίστηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, η τροποποίηση στοιχείων του πληροφοριακού συστήματος, τα οποία αφορούν στις επιχειρήσεις- δικαιούχοι του μέτρου.....


Συγκεκριμένα, από σήμερα δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική η ανάρτηση παραστατικών μεταφοράς με ψηφιακή μορφή από τις επιχειρήσεις αλλά ούτε και η αναγκαιότητα καταχώρησης των θαλάσσιων διαδρομών για τις μεταφορές εμπορευμάτων. Οι επιχειρήσεις, που συμμετέχουν στο μέτρο, πλέον, είναι μόνο υποχρεωμένες να καταγράψουν, στην πλατφόρμα, τα βασικά στοιχεία των παραστατικών και μόνο σε περίπτωση που περιληφθούν στο δείγμα διοικητικού ελέγχου, να αποστείλουν αντίγραφα αυτών.

Η αλλαγή αυτή, όπως σημειώνει το υπουργείο, αναμένεται να μειώσει στο μισό το χρόνο ολοκλήρωσης της αίτησης χρηματοδότησης αλλά και να εκμηδενίσει το όποιο οικονομικό κόστος θα επιβάρυνε ίσως τις επιχειρήσεις για την ψηφιοποίηση των παραστατικών.

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου