Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Η μνηστή του Τζαμάλ Κασόγκι σνομπάρει την πρόσκληση του Τραμπ για τον Λευκό Οίκο

Η μνηστή του Τζαμάλ Κασόγκι Χατιτσέ Τσενγκίζ είπε «όχι» στην πρόσκληση του Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο – Τον κατηγορεί ότι δεν είναι ειλικρινής σχετικά με τη διερεύνηση της δολοφονίας....

«Όχι» στην πρόσκληση του Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο είπε η μνηστή του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, Χατιτσέ Τσενγκίζ. Η Τσενγκίζ κατηγορεί μάλιστα τον Τραμπ ότι δεν ήταν ειλικρινής για τη διερεύνηση της δολοφονίας. 

Η Χατζιτσέ Τσενγκίζ είπε στην τουρκική τηλεόραση ότι η πρόσκληση οφείλεται στο γεγονός ότι ο Τραμπ θέλει να επηρεάσει την αμερικανική κοινή γνώμη. 

Η δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι έγινε πριν τρεις εβδομάδες στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Αν και το Ριάντ αρνείται κάθε εμπλοκή της βασιλικής οικογένειας και κατηγορεί «απατεώνες», με μεγάλη καθυστέρηση παραδέχθηκε τη δολοφονία του δημοσιογράφου. 

Την ίδια ώρα, ο Γενικός Εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας κάνει λόγο για προμελετημένη δολοφονία. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ στην αρχή δεν απέκλεισε την πιθανότητα κυρώσεων κατά του καθεστώτος στο Ριάντ, στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημασία των δεσμών των δύο χωρών. Μάλιστα, υποστήριξε ότι είναι «πιθανό» να μην γνώριζε τίποτα για τη δολοφονία ο διάδοχος του θρόνου, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. 

Από την άλλη, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις δήλωσε σε συνέδριο ασφαλείας στο Μπαχρέιν ότι ο θάνατος του Κασόγκι μέσα σε διπλωματικό χώρο «θα πρέπει να μας απασχολεί όλους». 

Η Τσενγκίζ ζήτησε τιμωρία των ενόχων

Σε μία δακρύβρεχτη τηλεοπτική συνέντευξη, η μνηστή του Κασόγκι αφηγήθηκε όσα έγιναν την ημέρα που ο δημοσιογράφος εξαφανίζεται. Όπως τόνισε, εάν πίστευε ότι «οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας είχαν σχέδιο» να τον σκοτώσουν, δεν θα τον άφηνε ποτέ να εισέλθει στο προξενείο. 

«Απαιτώ να τιμωρηθούν όλοι όσοι εμπλέκονται, από το πιο υψηλό στο πιο χαμηλό επίπεδο και να προσαχθούν στη δικαιοσύνη» δήλωσε στο Haberturk TV.

Όπως αποκάλυψε, δεν έχει καμία επαφή με αξιωματούχος της Σαουδικής Αραβίας. Ωστόσο, θεωρεί απίθανο να μεταβεί στη χώρα για την κηδεία, εάν τελικά το πτώμα του Κασόγκι εντοπιστεί.

Πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου