Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Μεγάλη επιτυχία του Λιμεναρχείου Χίου - Έκοψε τη... ροή παράνομης διακίνησης στο "Σκοτεινό ρυάκι"

Σύλληψη 2 Τούρκων που μετέφεραν 45χρονη αλλοδαπή, με πολυτελή θαλαμηγό στο λιμάνι της Χίου!
Μεγάλη επιτυχία των στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, που χθες το μεσημέρι, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, συνέλαβαν στο λιμάνι της Χίου δύο Τούρκους διακινητές, οι οποίοι φαίνεται ότι είχαν επιδοθεί σε παράνομες μεταφορές αλλοδαπών, με την χρήση πολυτελών σκαφών και με υψηλό τίμημα.....


Όλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ,  ξεκίνησαν μετά την άφιξη της πολυτελούς 15μετρης θαλαμηγού, Dark Creek (σκοτεινό ρυάκι, σύμφωνα με την μετάφραση), κατασκευής του 2018, στο λιμάνι της Χίου, από την οποία αποβιβάστηκε μια 45χρονη αλλοδαπή, που μεταφέρθηκε – όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια – παράνομα στη Χίο.

Οι λιμενικοί παρακολούθησαν τόσο την αποβιβασθείσα όσο και τις κινήσεις του σκάφους, με κυβερνήτη έναν 27χρονο Τούρκο και επιβαίνοντα έναν ακόμη 28χρονο Τούρκο. Όταν οι λιμενικοί επιχείρησαν να μεταβούν στη θαλαμηγό για έλεγχο, οι Τούρκοι σήκωσαν άγκυρα για να φύγουν. Άμεσα κινητοποιήθηκε πλωτό του λιμενικού, που τους έκλεισε την έξοδο από το λιμάνι.

Οι δύο Τούρκοι, όπως και η 45χρονη την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέφεραν στην Χίο αφού είχε καταβάλει υψηλό τίμημα, συνελήφθησαν από τους λιμενικούς και κρατούνται. Το Λιμεναρχείο διενεργεί προανάκριση και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξετάζεται εμπλοκή τους και με άλλες παράνομες μεμονομένες μεταφορές, υψηλού κόστους, με πολυτελή μέσα στη Χίο και σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη υπάρχουν στοιχεία για τουλάχιστον μια διακίνηση.

Το συγκεκριμένο σκάφος το οποίο κατασχέθηκε από το Λιμεναρχείο, ανήκει σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία και εκτιμάται ότι η αξία του υπερβαίνει τα 600.000 ευρώ!

πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου