Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Κύπρος: Η απεσταλμένη του Γ.Γ. του ΟΗΕ θα συναντηθεί με Αναστασιάδη και Ακιντζί

Η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ θα συναντηθεί με τον Κύπριο πρόεδρο και τον τουρκοκύπριο ηγέτη – Τι προσδοκά η Λευκωσία 
Συναντήσεις με τον Kύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, τις πρώτες για το 2019, έχει σήμερα η Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, λίγες μέρες μετά την έγκριση του ψηφίσματος για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, για άλλους έξι μήνες.....


Η κ. Λουτ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό στις 18:30 το απόγευμα και με τον Μουσταφά Ακιντζί σε λίγο (11 το πρωί) στο γραφείο του στα κατεχόμενα.

Η Τζέιν Χολ Λουτ διορίσθηκε από τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες τον περασμένο Μάιο και μέχρι τώρα έχει επισκεφθεί την Κύπρο τρεις φορές, τον Ιούλιο, τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο. Έχει επίσης πραγματοποιήσει συναντήσεις με τις εγγυήτριες χώρες, Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία αλλά και με αξιωματούχους της ΕΕ.

Ενόψει της συνάντησης Αναστασιάδη – Λουτ το απόγευμα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε χθες στο ΚΥΠΕ Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων) ότι αναμένουν την συνέχιση της συζήτησης. «Προσβλέπουμε στη συνάντηση με την επιδίωξη να επιτευχθεί πρόοδος και ει δυνατόν να συνομολογηθούν οι όροι αναφοράς. Εμείς είμαστε έτοιμοι», ανέφερε ο κ. Προδρόμου.

πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου