Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Bloomberg: Έκτακτα μέτρα για τον τουρισμό στην Ελλάδα για Brexit χωρίς συμφωνία

Εχουν ήδη ληφθεί μέτρα για μια τέτοια περίπτωση, διαβεβαιώνουν πηγές του ΥΠΕΞ - Οι Βρετανοί τουρίστες είναι σημαντική πηγή εισοδήματος για την ελληνική οικονομία....

Στο πώς οι Βρετανοί τουρίστες θα εξακολουθήσουν να επισκέπτονται απρόσκοπτα την Ελλάδα ακόμα και σε περίπτωση «άτακτου» Brexit, εστιάζουν οι ελληνικές αρχές, όπως επισημαίνει δημοσίευμα του Bloomberg. 

Οι επισκέπτες από την Βρετανία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή τουριστικού εισοδήματος για την Ελλάδα, σημαντικότερος πυλώνας της οικονομίας της οποίας είναι ο τουρισμός, αναφέρεται στο ρεπορτάζ και τονίζεται ότι: «μια ξαφνική διακοπή του τουριστικού ρεύματος των τριών εκατομμυρίων Βρετανών που επισκέπτονται ετησίως τη χώρα μπορεί να προκκαλέσει σοκ σε έναν τομέα που υπολογίζεται περίπου στο ένα έκτο της ετήσιας οικονομικής παραγωγής της Ελλάδας». 


Με τις διαπραγματεύσεις για το Brexit να βρίσκονται σε πολύ δύσκολη φάση, η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζει μια σειρά νομοσχέδια και προεδρικές πράξεις που κρίνονται απαραίτητες για να διαχειριστεί την περίπτωση που το Brexit έρθει χωρίς συμφωνία, λένε στο πρακτορείο πηγές του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. 


Οι Βρετανοί τουρίστες αποτελούν το 14% του τουριστικού εισοδήματος της χώρας και για να διατηρηθεί το ποσοστό αυτό, η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο να διατηρήσει το καθεστώς μη-βίζας για όσους προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ πιθανότατα θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται ακριβώς όπως και οι υπόλοιποι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταλήγει το Bloomberg.


Πηγή:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου