Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Η Πολυκλινική Ελευθώ «γέννησε» το πρώτο της μωρό με το Hope Genesis

Όταν οι πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας δίνουν καρπούς!...


Ένας τέτοιος καρπός που κυοφορήθηκε επί εννέα μήνες στις Οινούσσες  έφτασε στην ωρίμανση του κι ένα υγιέστατο νεογέννητο αγόρι έκανε την εμφάνιση του στην Πολυκλινική Ελευθώ, στη Χίο, χθες.  

Πάντα ένας τοκετός είναι μία ευλογημένη στιγμή για τους γονείς, την οικογένεια, το ιατρικό προσωπικό που συμμετέχει , ακόμα και για τον τόπο που πλέον μετράει σημαντικές απώλειες στη δημογραφική του ισορροπία. Κι αν η Πολιτεία αρκείται στο να συγκεντρώνει τα δημογραφικά στοιχεία που καταδεικνύουν την τρομακτική υπογεννητικότητα και τη γήρανση του πληθυσμού ,κάποιοι αποφάσισαν να πάρουν πιο εντατικά μέτρα καταπολέμησης  του προβλήματος.

Πιο συγκεκριμένα  ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός  η Hope Genesis  που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας και ασχολείται με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα πρότεινε τη συνεργασία  και η Πολυκλινική Ελευθώ πάντα ευαισθητοποιημένη με την υγεία και την ευημερία των συμπολιτών μας  ανταποκρίθηκε. Δόθηκε προτεραιότητα στην αναστροφή των ποσοστών γεννήσεων των απομακρυσμένων περιοχών και των απομονωμένων νησιών της Ελλάδας.

Στόχος αυτής της συνεργασίας η παροχή ολοκληρωμένης ιατρικής  περίθαλψης και φροντίδας σε γυναίκες που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές η απομονωμένα νησιά στην Ελλάδα, από την αρχή της κύησης  έως τη μέρα του τοκετού τους.

Οινούσσες και Ψαρά και τα άλλα μικρά νησιά του αρχιπελάγους του Β. Αιγαίου  είναι τόποι που χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας για την παραμονή των κατοίκων σ αυτά, την ανάπτυξη και τη σταδιακή αύξηση του πληθυσμού τους. Εκεί λοιπόν εστιάζεται η συνέργεια Hope Genesis και Πολυκλινικής Ελευθώ, εκεί δίνεται η ηθική και υλική υποστήριξη. Κι  από τις αίθουσες τοκετών της Πολυκλινικής Ελευθώ γεννιέται  το χαρμόσυνο κι ελπιδοφόρο μήνυμα.

πηγή:www.politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου