Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Αυξάνονται Οι Υγειονομικοί Έλεγχοι

ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΕΣΤ MANTOUX, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ, ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Εντατικοποιούνται  οι έλεγχοι για κρούσματα φυματίωσης στις εγκαταστάσεις που φιλοξενούνται οι πρόσφυγες, μετά από τα τελευταία διαπιστωμένα κρούσματα που μεταφέρθηκαν για περίθαλψη στο νοσοκομείο. Η ασθένεια παρουσιάζει μια σχετική αύξηση λόγω της παρουσίας των προσφύγων, αλλά είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια......

Λόγω των καιρικών συνθηκών, της ταλαιπωρίας που  περνάνε, αλλά και των συνθηκών διαμονής, που δεν είναι οι απόλυτα ιδανικές λόγω του όγκου των αφίξεων, η ασθένεια εξελίσσεται μεταξύ τους. Όσοι έρχονται σε επαφή μαζί τους λαμβάνουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας, αλλά δεν μπορούν να  κάνουν τον προέλεγχο αντίδρασης του οργανισμού, αφού δεν υπάρχει το  υλικό για το γνωστό τεστ Mantoux  , που παρουσιάζει την θετική ή αρνητική αντίδραση του οργανισμού.
Τα  Capital control
Η υπεύθυνη θεμάτων Υγείας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου Πόπη Γώμου Πρωτογεράκη πιστοποίησε  την έλλειψη στην τελευταία συνεδρίαση το συμβουλίου με θέμα συζήτησης το προσφυγικό.
«Ενημέρωσα εγγράφως το υπουργείο και μου απάντησαν ότι η έλλειψη οφείλεται στα  Capitalcontrols.  Έχουμε διαθέσει αυτά που είχαμε, κάποια  που μας   έμειναν  έχουν λήξει, είπαν ότι θα μας στείλουν, αλλά δεν γνωρίζουμε πότε», δηλώνει στον  «π».
Αναποτελεσματικό
Ο παιδίατρος Γιάννης Σταυράκης επιβεβαιώνει την έλλειψη του  Mantux  που παραλαμβάνουν οι παιδίατροι από το Ινστιτούτο Paster. Με το εμβόλιο η κατάσταση είναι διαφορετική, υπάρχει και σε αυτό έλλειψη, αλλά δεν επηρεάζει κανέναν.
«Έχει διαπιστωθεί ότι είναι αναποτελεσματικό, γι’ αυτό έχουν καταργηθεί οι μαζικοί εμβολιασμοί, άλλωστε τώρα με τους πρόσφυγες δεν έχουν και νόημα. Το πρόβλημα πρέπει να εντοπισθεί στον προέλεγχο, να αξιολογηθούν τα συμπτώματα (έντονος βήχας, αιμόπτυση και άλλα) και ο ασθενής να παραπεμφθεί στο νοσοκομείο».
Ο Πνευμονολόγος Σπύρος Γανιάρης προσθέτει ότι αν κριθεί επιβεβλημένο περιθάλπτονται όσες μέρες απαιτεί η σοβαρότητα ή μη του κάθε περιστατικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου