Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Η κρίση «Έφαγε» Τις Νέες Φυλακές

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΕ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Οριστικό τέλος στη δημιουργία νέου σωφρονιστικού καταστήματος στη Χίο βάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως φαίνεται σε έγγραφο απάντησης στην ερώτηση του Βουλευτή Χίου της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη.

Όπως ξεκαθαρίζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος στην απάντησή του, η διάλυση της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική» και η μεταφορά του συνόλου των εργασιών της στη νέα εταιρεία «Κτιριακές υποδομές Α.Ε.» αλλά και η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπουν την ανέγερση νέων φυλακών.
«Το Υπουργείο λαμβάνοντας υπόψη τους υφιστάμενους δημοσιονομικούς περιορισμούς της χώρας επέλεξε την αξιοποίηση των ήδη υφιστάμενων κτιριακών υποδομών και όχι την κατασκευή νέων»,αναφέρει ο κ. Παρασκευόπουλος χωρίς όμως να διευκρινίζει χρονικά τις εργασίες ανακαίνισης των Δικαστικών Φυλακών Χίου. 
"Δυστυχώς, οι Χιώτες θα πληρώσουν πολύ ακριβά την οικονομική ασφυξία που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Και το έργο της κατασκευής νέων φυλακών εγκαταλείπεται οριστικά από την κυβέρνηση λόγω αδυναμίας χρηματοδότησης του έργου. Αυτό σημαίνει ότι οι φυλακές θα μείνουν εντός της πόλης και χάνεται η ευκαιρία για την κατασκευή ενός σύγχρονου σωφρονιστικού καταστήματος που θα δημιουργούσε νέες θέσεις εργασίας. Χάνεται, επίσης και η δυνατότητα αξιοποίησης του υπάρχοντος κτιρίου για  κοινωνικούς σκοπούς.
Όπως είναι γνωστό, πρόσφατα κατέθεσα στη Βουλή δύο ερωτήσεις προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η πρώτη αφορούσε τις φυλακές και η δεύτερη, τις διαδικασίες ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου. Θέλω να ελπίζω ότι για το Δικαστικό Μέγαρο οι εξελίξεις δεν θα είναι το ίδιο αρνητικές. Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει ένα φρένο σε αυτήν την ιδιότυπη αποεπένδυση στην οποία έχει καταδικάσει το νησί μας, να ξεκολλήσει άμεσα τις διαδικασίες και να ολοκληρώσει αυτό το σημαντικό έργο», αναφέρει σε δήλωση του ο Νότης Μηταράκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου