Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Ξεκίνησαν Οι Εργασίες Στο Γεφύρι Του Παντουκειούς

Την επανέναρξη των εργασιών στο γεφύρι του Παντουκειούς σήμανε η εγκατάσταση του νέου αναδόχου στο ημιτελές έργο που εδώ και δύο χρόνια είχε εγκαταληφθεί από τον προηγούμενο εργολάβο......

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών για την ολοκλήρωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία σημειώνει ότι εκτός των άλλων η μη ολοκλήρωσή του θα σήμαινε επιστροφή στην Ε.Ε. των χρημάτων που είχαν ξοδευτεί μέχρι σήμερα.
Αναλυτικά αναφέρει:
«Η παρούσα Περιφερειακή Αρχή μετά από συντονισμένη και σκληρή προσπάθεια κατάφερε να υπερβεί όλα τα εμπόδια, να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους και να προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης για την ολοκλήρωση της Γέφυρας Παντουκιούς. Για την αποκατάσταση της αλήθειας είναι νομίζω αναγκαίο να υπενθυμίσω:
1. Ο σχεδιασμός και η ένταξη του συγκεκριμένου έργου ανήκει στην προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή από την οποία δεν έγινε κατορθωτό να ολοκληρωθεί.
2. Ας αναλογιστούμε όλοι το αισθητικό και περιβαλλοντικό κόστος από τη διαιώνιση ενός έργου ημιτελούς, μη λειτουργικού,  παραδομένου στη φθορά.
3. Ας αναλογιστούμε επίσης τι θα σήμαινε για την Περιφέρεια η απαίτηση επιστροφής στην Ευρωπαϊκή Ένωση των πόρων που είχαν ξοδευτεί για ένα έργο ημιτελές.
Είναι εύκολη η αβασάνιστη κριτική. Ωστόσο εμείς έχουμε την υποχρέωση να λειτουργούμε με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και με βάση την αρχή ότι η διοίκηση, και η αυτοδιοίκηση, έχουν συνέχεια». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου