Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Αποζημίωση Στον Ανάδοχο Για Το Νεοκλασικό Της Απλωταριάς

Το έργο θα γίνει… αλλά με σεβασμό στο κτήριο
Αποζημίωση στον ανάδοχο του έργου του δημοτικού κτηρίου στην οδό Απλωταριάς καλείται να καταβάλλει ο Δήμος Χίου, επειδή αυτό απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ και διαλύθηκε η εργολαβία.....

Ανεξάρτητα από τις απαιτήσεις του αναδόχου η Τεχνική Υπηρεσία θα εισηγηθεί την απόφαση της επιτροπής παραλαβής, που εκτιμά ότι πρέπει να αποζημιωθεί με 7.500 ευρώ, κάτι που τελικά θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης.
“Εμείς προσπαθήσαμε να σώσουμε το έργο, να μην απενταχθεί αλλά οι αλλαγές που έπρεπε να γίνουν επί του αντικειμένου ήταν τόσο μεγάλες  που από τις 400.000 ευρώ που ήταν το εκτιμώμενο κόστος του, μετά την έκπτωση που είχε δώσει ο ανάδοχος, αυτό με την πρότασή μας μειωνόταν στα 250.000 ευρώ. Έχουμε έτοιμη μελέτη και όταν βγει αντίστοιχο μέτρο στο νέο ΕΣΠΑ από τη Διαχειριστική Αρχή θα υποβάλλουμε νέα πρόταση για ένταξή του”, ανέφερε ο Δ/ντής των Τ.Υ. του Δήμου Χίου, Λ. Παπαλάνης, σε συνέντευξή του στην “Α” λέγοντας ότι ένας από τους βασικούς λόγους που έγιναν οι αλλαγές στη μελέτη και δεν μπόρεσε να προχωρήσει μέσω του προηγούμενου ΕΣΠΑ ήταν η διατήρηση των οροφογραφιών του κτηρίου.
“Εμείς θα ‘πρεπε πρώτοι να τις αναδεικνύουμε και όχι να τις καλύπτουμε”, κατέληξε.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου