Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Μαστίγιο Και... Καρότο. Μετανάστες Αλλά Και Σύνδεση Σμύρνης - Μυτιλήνης

Εξαγγελία του Δημάρχου Σμύρνης
Μπορεί στο προσφυγικό οι διαφορές Ελλάδας – Τουρκίας να είναι τεράστιες, ωστόσο στο επιχειρηματικό πεδίο υπάρχουν κοινά οφέλη......

Ετσι, ο δήμαρχος Σμύρνης, Aziz Kocaoğlu, ανακοίνωσε σχέδια για την έναρξη θαλάσσιων δρομολογίων μεταξύ Σμύρνης και Λέσβου.
Ο κ. Kocaoğlu, μιλώντας στο Ελληνο-Τουρκικό Φόρουμ για τον Θαλάσσιο Τουρισμό που διοργάνωσαν στη Σμύρνη το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Σμύρνη και το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο Σμύρνης, παρουσία επιχειρηματιών και επενδυτών από τις δύο χώρες, ανακοίνωσε ότι η κατασκευή 2 πλοίων μεγάλων ταχυτήτων συνεχίζεται και η σύνδεση με τη Λέσβο αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του 2017.
Όπως είπε ο δήμαρχος της Σμύρνης, Ελλάδα και Τουρκία, χώρες που μοιράζονται κοινή ιστορία στο Αιγαίο, θα έπρεπε να συνεργάζονται στην προώθηση και το μάρκετινγκ. Η συνεργασία αυτή θα βοηθήσει επίσης στην επικράτηση της ειρήνης στην περιοχή.
Σχετικά με την προσφυγική κρίση, είπε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι οι δύο χώρες που έχουν επηρεαστεί περισσότερο και θα την ξεπεράσουν με τη συνεργασία, καθώς και ότι η συνεργασία στην τουριστική και τη ναυτιλιακή βιομηχανία θα αποτελέσει σημαντικό βήμα στην επίλυση του κυπριακού ζητήματος.

Πηγή:www.alithia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου